ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Η κ.Σχοιναράκη υπέγραψε τρεις συμβάσεις προκαταρτικών μελετών του έργου "Μελέτη Γεφυρών-Προκαταρτική Μελέτη"

Εκτύπωση

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΦΥΡΩΝ
α) ΑΓ. ΔΕΚΑ, β) ΣΑΡΑΝΤΑΔΩΝ - ΣΤΑΔΙΟ
Ι: ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ» ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Τρεις συμβάσεις προκαταρτικών μελετών του Έργου «Μελέτη Γεφυρών α) Αγ. Δέκα, β) Σαραντάδων - Στάδιο Ι: Προκαταρτική Μελέτη» υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.

Σε αυτό το στάδιο, διάρκειας τριών μηνών, θα εκπονηθούν οι ακόλουθες μελέτες:
α)Ενημέρωση τοπογραφικών διαγραμμάτων
β)Προωθημένη αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας των προσβάσεων των γεφυρών (θα περιλαμβάνει και στοιχεία περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς και στοιχεία γεωλογικής μελέτης)
γ)Προκαταρτική μελέτη γέφυρας Γ1.
Στη συνέχεια θα επιλεγεί από την επιτροπή διαγωνισμού ένας εκ των τριών υποψήφιων αναδόχων για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Υπογράψαμε σήμερα σύμβαση προκαταρκτικής μελέτης με τρεις αναδόχους για τη γέφυρα στους Αγίους Δέκα και τη γέφυρα των Σαραντάδων. Πρόκειται για σημαντικές γέφυρες σε επαρχιακούς δρόμους με μεγάλη κίνηση και στους οποίους δυστυχώς μέχρι σήμερα σημειώνονται αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί η διέλευση τω οχημάτων καταλήγει σε στενή γέφυρα από δρόμο που είναι φαρδύτερος δημιουργώντας αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Επιβάλλεται λοιπόν να γίνουν καινούργιες γέφυρες και γι αυτόν ακριβώς το λόγο υπογράψαμε σήμερα σύμβαση για την προκαταρκτική μελέτη. Αρχές Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμη και στη συνέχεια το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της οριστικής μελέτης.
Πιστεύω η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε του χρόνου το έργο. Μιλάμε για νέες γέφυρες που θα λύνουν το πρόβλημα και οι υπάρχουσες γέφυρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βοηθητικές.

Στόχος μας ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου είναι να δημιουργήσουμε δρόμους ασφαλείς. Αυτό προσπαθούμε να το πετύχουμε σιγά - σιγά, αφού δυστυχώς οι κεντρικές χρηματοδοτήσεις, όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, είναι πολύ μικρές.
Αν είχαμε τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ που μας οφείλει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για το επαρχιακό δίκτυο, τότε θα είχαμε διαμορφώσει μια άλλη εικόνα στο οδικό δίκτυο του Νομού.
Κάνουμε όμως πολύ καλή διαχείριση των οικονομικών μας.
Πραγματικά, κατά τη διάρκεια των δυόμιση αυτών ετών έχουμε γίνει πολλές φορές κακοί, ακόμα και με τους εαυτούς μας, αλλά δε μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά, γιατί νιώθουμε την ευθύνη απέναντι στους πολίτες.
Ωστόσο, η κεντρική εξουσία πρέπει κάποια στιγμή να θυμηθεί το χρέος της προς τους πολίτες της Κρήτης και του Νομού Ηρακλείου».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία