Είπαν το νερό .... νεράκι !!!

Εκτύπωση

Είπαν το νερό .... νεράκι!!!!!!!!

Το καλοκαίρι μόλις άρχισε και οι αλλεπάλληλες διακοπές νερού ξεκίνησαν στο Δήμο Νικηφόρου Φωκά.

Δευτέρα 15/6/09 (02.30)

Το Σάββατο τη νύχτα στις 13 Ιουνίου κόπηκε το νερό για λίγη ώρα ενώ και την Κυριακή 14 Ιουνίου το πρόβλημα διογκώθηκε αφού ξανα
του Βασίλη
Κασιμάτη
έγινε διακοπή το απόγευμα απροειδοποίητα και πάλι η οποία και κράτησε δυστυχώς όλη τη βράδυ. Σε χειρότερη μοίρα βρέθηκαν οι κατοικίες στον παρακείμενο οικισμό Βιολί Χαράκι, οι κάτοικοι των οποίων όπως μας καταγγέλλουν  βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης αφού όπως μας αφηγούνται οι ίδιοι αυτή η κατάσταση είναι παλιά και δε μπορεί να συνεχιστεί.

«...Μας υποσχέθηκαν αποχεύτεση, μπήκαμε στα έξοδα να προετοιμαστούμε αλλά δεν την είδαμε ΠΟΤΕ!
Τώρα πάλι με το νερό τα ίδια και κάθε χρόνο ολοένα και χειρότερα.
Είμαστε πολίτες του Ρεθύμνου πληρώνουμε κανονικά τους λογαριασμούς μας και δε μπορούν να μας στερούν απροειδοποίητα το νερό. Έχουμε μωρά παιδιά, είναι καλοκαίρι και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βιώσουμε ένα μαρτύριο για το οποίο θα αναγκαστούμε να προβούμε άμεσα σε μηνύσεις κατά του Δήμου και ακολούθως κατά παντός υπευθύνου...»,  μας είπαν περίοικοι της περιοχής Βιολί Χαράκι, η οποία φαίνεται να πλήττεται περισσότερο όταν παρουσιάζονται αυτές οι διακοπές είτε του νερού αλλά και του ρεύματος.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το πρόβλημα πλησιάσαμε παλαιούς συμβούλους στο Δήμο. Το πρόβλημα εστιάζεται όπως μας είπαν, στον πληθυσμιακό υπερ-πολλαπλασιασμό  της μείζονος περιοχής Ατσιπόπουλου, Γεράνι και Πρινέ.
Στην απογραφή του 1981 οι κάτοικοι δεν ξεπερνούσαν τους 450. Το 1991 άγγιξαν τους 950 όπου τότε μάλιστα έγιναν και οι δύο τελευταίες βασικές γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτούντο οι 3 αυτές περιοχές έως πέρσι που έγινε ακόμα μια μικρή παραγωγής μόνο 60 κυβικών.

Σήμερα με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι κάτοικοι στις προαναφερόμενες περιοχές ξεπερνούν τις οκτώ ίσως και εννέα χιλιάδες. Μιλάμε λοιπόν για μια μικρή πολιτεία και όχι πλέον για 3 χωριά.
Το δυστύχημα είναι ότι οι υποδομές που αυτή τη στιγμή υπάρχουν είναι όντως για χωριά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βιώνουν σημαντικότατες ελλείψεις στις βασικές υπηρεσίες που σημειωτέων πληρώνουν αδρά για να τις έχουν.

Σύμφωνα με άλλες πάλι καταγγελίες που τελευταίως έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας οι λογαριασμοί νερού και ΔΕΗ στη περιοχή έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και επώνυμες αναφορές μιλούν για ληστρικές τάσεις στις απαιτήσεις το Δήμου και της ΔΕΗ!

Τη συγκεκριμένη Κυριακή το βράδυ παρόλο το ακατάλληλο της ώρας αναζητήσαμε στο τηλέφωνο τον Δήμαρχο Νικηφόρου Φωκά κ. Αντώνη Πατεράκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει για τα ανωτέρω προβλήματα και κυρίως αυτό του νερού και των αλλεπάλληλων διακοπών.

Ο Δήμαρχος μας ανέφερε ότι το κύριο πρόβλημα σαφώς είναι η πληθυσμιακός υπερ-πολλαπλασιασμός ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε αυξάνει κατά 800 περίπου κατοίκους κάθε χρόνο.

Το βασικό στοιχείο στο πρόβλημα όπως μας λέει ο κ. Πατεράκης εντοπίζεται στην οπτική με την οποία η Περιφέρεια Κρήτης αντιμετωπίζει την περιοχή δηλαδή σαν χωριό ενώ στη πραγματικότητα όπως και εμείς εντοπίσαμε, πρόκειται για μια πολιτεία με αυξημένες ανάγκες υποδομών.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω του ότι η περιοχή είναι σαφέστατα ακριβή μιας και τα τελευταία χρόνια οι τιμές των οικοπέδων λόγω της θέσης, της θέας, του κλίματος και άλλων θετικών που προσφέρει, έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Άρα σύμφωνα και με το Δήμαρχο κ. Πατεράκη, η Περιφέρεια Κρήτης της οποίας ηγείται ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος στο Ρέθυμνο κ. Σεραφείμ Τσόκας πρέπει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει οικονομικά αλλά και διοικητικά τη περιοχή γύρω από το Ατσιπόπουλο.

Από εκεί ξεκινούν και τελειώνουν όλα σύμφωνα με το Δήμαρχο.
Εμείς δεσμευτήκαμε να επικοινωνήσουμε με το κ. Περιφερειάρχη και να του αναφέρουμε τις απόψεις του Δημάρχου.

Το σίγουρο είναι ένα.
Οι κάτοικοι αιτούνται καλύτερη ποιότητα ζωής από πλευράς των βασικών υποδομών και σύμφωνα με αυτά που καταβάλλουν απαιτούν ισονομία με τους κατοίκους άλλων παρεμφερεί περιοχών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία