Ανίληκοι μεν..ενεργοί δε..

Εκτύπωση

Δεκαοχτώ ανήλικοι αλλά ενεργοί πολίτες, οι μαθητές του Γ3 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν στις 13/11/2008 τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, συνοδευόμενα από την δραστήρια δασκάλα τους Αίνατζή Κωνσταντινιά και τον εξέπληξαν  με τις ευφυείς παρεμβάσεις τους και το αυθόρμητο και γεμάτο αγάπη ενδιαφέρον τους για το Ρέθυμνο.

Τα παιδιά, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της δασκάλας τους, κατέθεσαν στο Δήμαρχο τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες και την επιθυμία τους να αποκτήσει το σχολείο τους μια σύγχρονη παιδική χαρά ενώ δήλωσαν την προθυμία τους να βοηθήσουν στη δεντροφύτευση της πόλης μας.

Ήδη έχουν επεξεργαστεί  κείμενα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος τα οποία  σκοπεύουν με τη βοήθεια της δασκάλας τους να εκδώσουν σε έντυπο με τίτλο «Οι μικροί συγγραφείς» ώστε αφ? ενός να εκτονώσουν θετικά τη δημιουργική τους διάθεση και αφετέρου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ζήτησαν από το Δήμαρχο να τους επιτρέψει να φυτέψουν δεντράκια σε μια γωνιά του Δημοτικού Κήπου, σκέψη που ο Δήμαρχος δέχθηκε με χαρά και εμπλούτισε με την προτροπή να υιοθετήσουν τα παιδάκια  μια ασφαλή από άποψη θέσης νησίδα ή πρασιά στην περίμετρο του σχολείου τους και να τη φυτέψουν και να την φροντίζουν.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο Δημαρχείο οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανόλη Λίτινα και του Υπευθύνου σε θέματα Παιδείας Δημ. Συμβούλου κ. Δερεδάκη  Ν. για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ. και άκουσαν με προσοχή τις συμβουλές του για την προστασία του πρασίνου, την κυκλοφοριακή αγωγή, την ανάγκη χρήσης του ποδηλάτου στις μετακινήσεις και τη χρησιμότητα της πεζοπορίας.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και ενθαρρυντική αφού όλοι διαπίστωσαν την υψηλής ποιότητας παιδεία που δέχονται τα παιδιά και την ευρεία δεκτικότητά τους σε κάθε θετική πρόταση.         


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία