ΛΑ.Ο.Σ. Ρεθύμνου. Μεγάλη νίκη δίχως "δάφνες" & τυμπανοκρουσίες

Εκτύπωση

ΛΑ.Ο.Σ. Ρεθύμνου. Μεγάλη νίκη δίχως "δάφνες" & τυμπανοκρουσίες

5,28% και 4 περίπου ποσοστιαίες μονάδες ανόδου από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είναι οι "πόντοι" του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ρέθυμνο.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε. του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) κ. Γιώργος Πηγουνάκης μιλάει αποκλειστικά στην "Ρ.Α." για την εντυπωσιακή άνοδο του κόμματός του στο Ρέθυμνο παρά την κατ επιλογήν τους ανύπαρκτη παρουσία τους σε προεκλογική εκστρατεία.


Η "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" η οποία σαν εφημερίδα φημίζεται για τη ακεραιότητά της και ιδιαίτερα για την ισονομία με την οποία αντιμετωπίζει κόμματα και απόψεις, προσπάθησε και αναζήτησε τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ρέθυμνο ο οποίος έως σήμερα είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά δεν εμφανίστηκε με πολιτικές δηλώσεις και του πήρε τη πρώτη επίσημη συνέντευξη για εφημερίδα.
 
Μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το βράδυ της Κυριακής, εκτός της νίκης της Ν.Δ., αναδείχθηκε και ένας ακόμη μεγάλος νικητής που δεν ήταν και τόσο αναμενόμενος.

Ο δεύτερος μεγάλος νικητής στο Νομό Ρεθύμνου, με ποσοστό 5,28%, είναι το ΛΑ.Ο.Σ. που βρέθηκε να είναι τρίτο κατά σειρά κόμμα, περνώντας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Κ.Κ.Ε., ανεβάζοντας το ποσοστό που κατείχε στις περασμένες εκλογές κατά περίπου τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Η ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τη νίκη αυτή είναι το γεγονός ότι ενώ κατά την προεκλογική περίοδο υπήρξε μια έντονη κομματική δραστηριότητα στο Νομό, με παρελάσεις κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, με ομιλίες, επισκέψεις, προβολή στα Μ.Μ.Ε. όλων των παρατάξεων που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, εντούτοις ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έκανε πουθενά την εμφάνισή του. Μπορούμε να πούμε ότι προεκλογικά "έλαμψε δια της απουσίας του"!


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Με δεδομένα τα παραπάνω, η «Ρ.Α.» επιδίωξε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ρέθυμνο κ. Γιώργο Πηγουνάκη, προκειμένου να συζητηθεί η ασυνήθιστη αυτή στρατηγική που επέφερε όμως θεαματικά αποτελέσματα.
Βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι σημαντικό ίσως ρόλο έπαιξε και το ποσοστό των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του Κωστή Σχοινά που εξ αιτίας της δυσαρέσκειας αυτής η οποία προήλθε από τη διαγραφή του από τη Ν.Δ., για την οποία θεωρούν υπεύθυνη την αντίθετη εσωκομματικά πλευρά, είναι πιθανόν να προσχώρησαν κατά ένα μέρος στην παράταξη του κ. Καρατζαφέρη ως έτιρο κόμμα της δεξιάς.

Παρ? όλα αυτά, ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν προβλήθηκε καθόλου, προεκλογικά, στο Νομό Ρεθύμνου κι αυτό όπως διαπιστώσαμε από τη συζήτησή μας με τον κ. Πηγουνάκη ήταν κάτι που φέρει την υπογραφή του Προέδρου του κόμματος αλλά και την "σφραγίδα" του ιδίου του κ. Πηγουνάκη προσωπικά.

Όπως μας πληροφόρησε λοιπόν ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ Ρεθύμνου, η εντολή του κ. Καρατζαφέρη ήταν να υπάρξει μια πολύ περιορισμένη προεκλογική δραστηριότητα από όλες τις τοπικές οργανώτικές σε όλη την Ελλάδα και οι λόγοι είναι ιδιαίτεροι και συγκεκριμένοι. Εδώ ο κ. Πηγουνάκης πρότεινε την πλήρη αποχή του κόμματος από την προβολή του και την οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στο Ρέθυμνο, κάτι που έκανε δεκτό ο κ. Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Πηγουνάκη, το κόμμα αποφάσισε και έδωσε το ποσό του 1 εκ. ευρώ της επιδότησης για την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας, στο Ταμείο Φτώχειας, με συνέπεια να κοπούν όλες οι επιδοτήσεις των κομματικών γραφείων του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω του ότι σύμφωνα με την γενικότερη αντίληψη όλων των στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί μεγάλη ειρωνεία η εναπόθεση ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού με σκοπό την διανομή έντυπου υλικού του κόμματος, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ομιλιών, την μεταφορά των κομματικών στελεχών, τη στιγμή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα όλων. Όταν το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχει αυξηθεί δραματικά παράλληλα με το ποσοστό της ανεργίας και έπεται και συνέχεια. Όπως είπε χαρακ
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ρέθυμνο (αριστερά)
κ. Γιώργος Πηγουνάκης με το κ. Βασίλη Κασιμάτη
στα γραφεία της εφημερίδας.
τηριστικά ο κ. Πηγουνάκης «δεν μπορείς από τη μια να δείχνεις ότι συμμερίζεσαι το πρόβλημα και με τις πράξεις σου να τα ακυρώνεις όλα».

Από την άλλη όμως η προσπάθεια του κόμματος για να προσεγγίσει τον κόσμο, να κάνει αισθητή την παρουσία του και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα να εμπιστευθεί το ΛΑ.Ο.Σ. είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Ένα από τα πολλά μηνύματα και ίσως το πιο σημαντικό που απορρέει μέσα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και το οποίο διαπιστώνεται και μέσα από την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ. στις συγκεκριμένες εκλογές, είναι ότι ο λαός δεν παρασύρεται από τις μεγάλες προεκλογικές καμπάνιες με τις χιλιάδες αφίσες που τελικά μόνο περιβαλλοντική επιβάρυνση προκαλούν. Ο λαός θα προτιμήσει να στηρίξει εκείνο το κόμμα που θα σταθεί κοντά στα προβλήματά του και θα ενδιαφερθεί εμπράκτως.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής λοιπόν το ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με τον βασικό εκπρόσωπό του στο Ρέθυμνο τον κ. Γ.Πηγουνάκη, έσκυψαν από καιρό πάνω στα προβλήματα των ανθρώπων του χωριού, του φτωχού και του αγρότη που τον συναντούσε στα καφενεία. Τα μέλη της τοπικής οργανωτικής προωθούσαν τα προβλήματα που άκουγαν στους κατάλληλους φορείς και που άλλα από αυτά λύνονται και άλλα όχι.
Όμως όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν ότι βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι να ασχοληθούν πραγματικά με τα καθημερινά τους προβλήματα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται να απευθύνθηκε όχι σε εκείνους τους πολλούς και αόριστους που πέρασαν από την Εθνική Οδό και έριξαν μια ματιά και στην αφίσα της παράταξης αλλά στους λίγους που επειδή ωφελήθηκαν από τα στελέχη του κόμματος εμπράκτως και ουσιαστικά τους στήριξαν κι εκείνοι με τη σειρά τους την κατάλληλη στιγμή.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Γιώργος Πηγουνάκης είναι και Επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Ρεθύμνου, μιας ομάδας με μεγάλο αποθεματικό προσφοράς που όμως λίγοι γνωρίζουν. Βεβαίως η πολιτική δραστηριότητα του κ. Πηγουνάκη ουδεμία σχέση έχει με τη συμμετοχή του στην εθελοντική ομάδα της Πολιτικής Προστασίας, δείχνει όμως έναν άνθρωπο έντονα κοινωνικά ευαισθητοποιημένο.    
Για την ιστορία ο κ. Πηγουνάκης διατηρεί επιχείρηση εστίασης στη "Παλιά Πόλη" του Ρεθύμνου.

 
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία