Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου

Ένα οριστικό τέλος στην αφόρητη δυσοσμία και στις άθλιες συνθήκες στις οποίες κρατούνται σήμερα οι φυλακισμένοι στα κρατητήρια Ρεθύμνου θα δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα όπου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου.

της Μαρίας Καλογεράκη

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο νομαρχιακό μέγαρο, προέκυψε ο ανάδοχος εργολάβος, ο οποίος από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και τις εργασίες στα κρατητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει εγκρίνει ένα κονδύλι της τάξεως των 10 χιλιάδων ευρώ για να πραγματοποιηθούν κάποιες στοιχειώδεις παρεμβάσεις.
Με την παρούσα εργολαβία θα γίνουν αυτά που προβλέφθηκαν στην αρχή με όποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν βάση και νόμου, να γίνει αλλαγή στα είδη υγιεινής, εργασίες βαψίματος και καθαρισμού, ξεκαθάρισε ο κ. Καπελώνης.

Σε ένα μήνα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αυτές ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας, Παναγιώτη Καπελώνη, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου έχει εγκρίνει και ένα άλλο κονδύλι της τάξεως των 20.000 χιλιάδων ευρώ.
Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών θα ακολουθήσει εκ νέου άλλος διαγωνισμός για να βρεθεί ο ανάδοχος εργολάβος που θα πραγματοποιήσει τις επιμέρους εργασίες αποκατάστασης στα κρατητήρια Ρεθύμνου.
Αξίζει να σημειωθεί πως για το κονδύλι των 20 χιλιάδων ευρώ περίπου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άλλος διαγωνισμός, καθώς δεν προβλέπεται βάση και νόμου να κάνει ο ίδιος ο εργολάβος και αυτές τις εργασίες, μπορεί μόνο αν το θελήσει και ο ίδιος να συμμετέχει. ??Ελπίζουμε ότι μέσα στον μήνα που θα διαρκέσουν οι εργασίες που είναι αυτή τη στιγμή δημοπρατημένες θα έχουμε βγάλει και τις επόμενες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι ο ίδιος ο εργολάβος, υπάρχει η δυνατότητα να είναι ο ίδιος ή κάποιος άλλος, πάντως σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, δήλωσε ο κ. Καπελώνης.

Σε λίγους μήνες, παρά τις καθυστερήσεις που προηγήθηκαν, τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου θα αποκτήσουν μια άλλη μορφή, ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον για τους κρατούμενους, καθώς η σημερινή εικόνα τους χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απογοητευτική.
Τώρα σε ότι αφορά το αίτημα του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου, Μανόλη Παραβολιδάκη να πραγματοποιηθούν εργασίες βαψίματος στο αστυνομικό μέγαρο, σύμφωνα και με τον κ. Καπελώνη, οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν από το κονδύλι των 20 χιλιάδων που έχει εγκριθεί για τις εργασίες στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία