ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού προβάλλει από το διαδίκτυο τα τουριστικά χαρακτηριστικά του

Εκτύπωση

Ο Δήμος Νέας Αλικαρνασσού προβάλλει από το διαδίκτυο τα τουριστικά χαρακτηριστικά του


Στιγμιότυπο από την
παρουσίαση του portal
ΜΑΖΙ Μ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η τουριστική προβολή του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού γίνεται τώρα και από το Διαδίκτυο. Το πρωί της Τετάρτης (10/6), στο Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού έγινε επίσημη παρουσίαση της δικτυακής πύλης ( portal) www.explore-crete.gr μέσα από την οποία προβάλλεται και ο εν λόγω δήμος. Το έργο αυτό έχει ως στόχο την προβολή-προώθηση του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος πέντε περιφερειακών Δήμων της Κρήτης με επικεφαλής το Δήμο Νέας Αλικαρνασσού και με τη συμμετοχή των Δήμων Ζαρού, Παλιανής, Τεμένους και Σφακίων.

Του Νίκου Αγγελάκη

Το κοινό χαρακτηριστικό των πέντε αυτών δήμων είναι ότι αποτελούν περιφερειακούς δήμους της Κρήτης που ενώ διαθέτουν τα χαρακτηριστικά και την δυναμική για να αναπτυχθούν τουριστικά και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα, αλλά και από τις χώρες του εξωτερικού, δεν έχουν αξιοποιήσει ή προβάλλει τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά, τα αξιοθέατα αλλά και την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Η δικτυακή πύλη είναι το αποτέλεσμα της συμμετοχής του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού στο έργο, «Καινοτόμες Υπηρεσίες για την Ανάδειξη και Προώθηση του Πολιτιστικού -Τουριστικού Αποθέματος σε περιφερειακούς Δήμους της Κρήτης», το οποίο χρηματοδοτείται από το μέτρο 2.4 «Περιφερειακά Γεωγραφικά Συστήματα και καινοτόμες ενέργειες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε η Διεύθυνση Προγραμματισμού Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού με την αξιοποίηση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του και έχει συνολικό προϋπολογισμό 194.400 ευρώ (με χρηματοδότηση από 80% από ΕΤΠΑ και 20% από εθνικούς πόρους).

Η παρουσίαση έγινε από τον ανάδοχο του έργου παρουσία του Δημάρχου Νέας Αλικαρνασσού κ.Βαγγέλη Σισαμάκη, των Αντιδημάρχων, κ. Ειρήνης Μαυράκη, κ. Ανδρέα .Κυπραίου και κ. Αντώνη Περισυνάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργου Μακαρώνα και του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Μ.Μπορμπουδάκη.


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία