Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων για την απομάκρυνση της υποθηκοφύλακα

Εκτύπωση

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων για την απομάκρυνση της υποθηκοφύλακα

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου γενική συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου με θέμα τις κινητοποιήσεις των μελών του ώστε να επιτευχθεί η απομάκρυνση της υποθηκοφύλακα από τη θέση της.

Κατά το παρελθόν έχουν γίνει και άλλες συνελεύσεις του συλλόγου με το ίδιο θέμα, μετά από την ποινική καταδίκη της υποθηκοφύλακα για υπηρεσιακό αδίκημα και συγκεκριμένα για τη μη συμμόρφωσή της σε δικαστική απόφαση.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Όπως μας πληροφόρησαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Μανόλης Δημάκης και ο Γραμματέας κ. Νίκος Μιχελάκης, μετά από αναφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων έχουν ξεκινήσει οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες ενώ ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά το σύλλογο ότι η υποθηκοφύλακας θα απομακρυνθεί με τη λήψη μακρόχρονης άδειας.

Κατά την συνέλευση λοιπόν της 10ης Ιουνίου το Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου έχει εξουσιοδοτηθεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις έξω από το κτήριο του υποθηκοφυλακείου, παραστάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη με την οποία ζητά να σταματήσει η δικαστική δίωξη της Υποθηκοφύλακα, ο κ. Δημάκης είπε ότι αν και δεν αποτελούσε θέμα της συνέλευσης παρόλαυτά σχολιάστηκε σαν μια αστοχία από πλευράς του κ. Μαρινάκη μιας και δεν διευκολύνει τις διαδικασίες της απομάκρυνσης.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία