Στην Κεφαλονιά εντόπισε η Αστυνομία Ρεθύμνου τους καλλιεργητές των 1558 δενδρυλίων κάνναβης

Εκτύπωση

Στην Κεφαλονιά εντόπισε η Αστυνομία Ρεθύμνου τους καλλιεργητές των 1558 δενδρυλίων κάνναβης

Πολύ κοντά στην εξυχνίαση μιας ακόμα υπόθεση που αφορούσε καλλιέργειας κάνναβης έφτασε χθες 11 Ιουνίου η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Πλέον οι αρχές είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αφού κατάφεραν με συντονισμένες ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. και της σήμανσης να εντοπίσουν από δακτυλικά αποτυπώματα, τους 2 αλλοδαπούς καλλιεργητές φυτείας που είχε γίνει αντιληπτή από επίγειες Αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου αλλά και από ένα ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στα τέλη Μαϊου του 2008 και ήταν η μοναδική περίπτωση που εκκρεμούσε για την σύλληψη των δραστών από το 2008.

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Το Μάιο του 2008 λοιπόν και σύμφωνα με τον Δευθυντή της Ασφάλειας κ. Παντελή Μουρτζανό, βρέθηκαν να καλλιεργούνται σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρκαδίου, 1558 δενδρύλλια κάνναβης.

Από τη μέχρι στιγμής προανάκριση, καλλιεργητές της φυτείας φαίνεται να είναι δύο 27χρονοι άνδρες Αλβανικής υπηκοότητας. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν όπως προαναφέραμε από τις συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας Ρεθύμνου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς ενώ για τον ένα από τους δύο ήταν θέμα χρόνου να απελαθεί.

Αμέσως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μουρτζανό, εκδόθηκαν εις βάρος τους δύο εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου, στο Τ.Α. Αργοστολίου και στις 5 Ιουνίου οι δύο Αλβανοί υπήκοοι συνελήφθησαν.

Η μεταγωγή τους και η μεταφορά τους στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουνίου. Όσων αφορά τους ιδιοκτήτες της έκτασης όπου βρέθηκε η καλλιέργεια έχουν προκύψει στοιχεία ενοχής σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ο Διευθυντής της Ασφάλειας ο οποίος ταυτόχρονα τελεί και διοικητής του νέου τμήματος ναρκτωτικών Ρεθύμνου, μας διαβεβαίωσε θα συνεχιστεί από τους άνδρες τους με τον ίδιο ακατάπαυστο ζήλο, το ερευνητικό έργο για τον εντοπισμό και άλλων φυτικών δενδρυλλίων κάνναβης με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών.
Οι έρευνες αυτές πραγματοποιούνται από τους άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου ενώ όποτε κρίνεται απαραίτητο, στον εντοπισμό των φυτειών συμμετέχει και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία