ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συναντήσεις της κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου συναντήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.
Η κ. Σχοιναράκη συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Μαυράκη και τα μέλη του Συνδέσμου για το θέμα των τιμών των καυσίμων, εν αναμονή και του πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όπως τόνισε η Νομάρχης εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της εφαρμογής ενός διαφανούς πλαισίου λειτουργίας σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της υπογράμμισε:
«Είχαμε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου των Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μας  έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία για το σοβαρό θέμα της διακίνησης των καυσίμων.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συνολικά στην Κρήτη και βεβαίως στο Ν. Ηρακλείου είναι οι τιμές στα καύσιμα, οι τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή, αφού γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ακριβότερες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Παράλληλα οι τιμές ανά λίτρο τώρα που μιλάμε είναι πολύ ακριβότερες αναλογικά με την τιμή στην οποία διαμορφώνεται το βαρέλι.
Η τιμή που είχε πέρυσι το βαρέλι έφτανε στα 139 δολάρια και φέτος κυμαίνεται περίπου στο ύψος των 69 δολαρίων, αλλά  δυστυχώς η διαφορά στην τιμή που έχει το λίτρο η βενζίνη, είναι πολύ μικρή σε σχέση με πέρυσι.
Άρα λοιπόν υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα, φαίνεται ότι κάποιοι αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών, σε περίοδο μάλιστα κρίσης. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο από πέρυσι εντείνομε  τη συνεργασία μας με το σύνδεσμο βενζινοπωλών, αλλά και τις παρεμβάσεις μας σε κεντρικό επίπεδο, για να δοθούν απαντήσεις στο πολύ αυτό σοβαρό θέμα.
Το Φλεβάρη ξανά, με το που ανέλαβε δηλαδή ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Χατζηδάκης, κάναμε νέα παρέμβαση για το θέμα, ζητώντας η επιτροπή ανταγωνισμού να δώσει την τελική απάντηση.
Στις 24 Μαρτίου ο Υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης, έστειλε το θέμα στην επιτροπή ανταγωνισμού, γεγονός για το οποίο μάλιστα μας ενημέρωσε με την ευκαιρία της παρουσίας του εδώ στο Ηράκλειο στις 25 Μαρτίου, σημειώνοντας ότι η απάντηση θα δοθεί άμεσα από την επιτροπή ανταγωνισμού.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Εκείνο που ζητάμε λοιπόν είναι να δοθεί άμεσα η απάντηση και παράλληλα να παρέμβει αποτελεσματικά το Υπουργείο σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, γιατί εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο, από την εισαγωγή, στα διυλιστήρια και στη συνέχεια στις εταιρείες, για να μπορέσει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο σωστής διακίνησης των καυσίμων και να μην πληρώνουν τα σπασμένα οι καταναλωτές.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα πρέπει να είναι συνεπέστατο σε ό,τι έχει δηλώσει μέχρι σήμερα. Περιμένουμε λοιπόν τις κεντρικές παρεμβάσεις, γιατί αυτοί έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι». 
 


450.000ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟ 52Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ
Λύση στην εξασφάλιση χώρου που θα στεγάσει το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου έδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, εξασφαλίζοντας από ίδιους πόρους το απαραίτητο οικόπεδο. Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο για την αγορά του οικοπέδου, το οποίο εκτός από το 52ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου θα στεγάσει και ένα νηπιαγωγείο.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε:
«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων του νομού Ηρακλείου.
Δυστυχώς όμως δεν έχουμε την ίδια συμπαράσταση από την κεντρική εξουσία, με αποτέλεσμα οι χρηματοδοτήσεις να είναι κατά πολύ μικρότερες προηγούμενων ετών.
Να αναφέρω ότι ο μέσος όρος χρηματοδότησης για τη σχολική στέγη τώρα είναι 1.600.000 ευρώ ετησίως, ενώ πριν από πέντε χρόνια κυμαινόταν από 6 έως και 9.000.000 ευρώ ετησίως.
Είναι κατανοητό λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται αν δεν υπάρξει στήριξη από την κεντρική εξουσία.
Όμως εμείς, επειδή το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι πολύ σοβαρό στην πόλη του Ηρακλείου, προσπαθούμε να προγραμματίζουμε κατά προτεραιότητα και ιεραρχώντας διάφορα σχολεία, τα οποία έχουν σοβαρό πρόβλημα.
Ανάμεσα σε αυτά τα σχολεία είναι και το 52ο Δημοτικό Σχολείο. το οποίο στεγάζεται σε άθλιες συνθήκες, σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ακατάλληλα να στεγάσουν μαθητές και να στηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Εξασφαλίσαμε λοιπόν χρηματοδοτήσεις από ίδια έσοδα, κάνοντας οικονομίες από άλλες δράσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.
Έτσι, με το ποσό των 450.000ευρώ αγοράσαμε οικόπεδο 3.200 τ.μ για να στεγάσουμε τις ανάγκες του 52ου Δημοτικού και ενός νηπιαγωγείου.
Σήμερα υπογράψαμε τα συμβόλαια.
Πρέπει να τονίσω ότι ήδη οι υπηρεσίες μας έχουν διαμορφώσει τις αρχιτεκτονικές μελέτες. Προχωράμε τώρα και στις στατικές μελέτες, πάλι με υπηρεσιακούς μας παράγοντες, και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα, ότι εδώ δεν θα πληρώσουμε για τις άδειες και τα σχέδια, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για εμάς.
Το 52ο Δημοτικό θέλουμε να είναι το πρώτο σχολικό κτίριο που θα θέσουμε για ένταξη στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης».

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία