Βρέθηκε η "χρυσή τομή" για την Κιουλούμπαση κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο λιμενικό ταμείο

Εκτύπωση

Βρέθηκε η "χρυσή τομή" για την Κιουλούμπαση κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο λιμενικό ταμείο

Σε δεκαπέντε ημέρες θα έχουν τοποθετηθεί τρεις υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών

της Μαρίας Καλογεράκη

Τα τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στον περιφερειακό δρόμο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κιουλούμπαση σε συνδυασμό με τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή και καταγγέλλουν για αδιαφορία τους αρμόδιους φορείς, ήταν η αφορμή νωρίς το πρωί της Τετάρτης φορείς του δήμου και του λιμενικού ταμείου να συνεδριάσουν παρουσία και των επαγγελματιών που διαθέτουν καταστήματα στην περιοχή Κιουλούμπαση, προκειμένου να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Η τοποθέτηση τριών υπερυψωμένων διαβάσεων πεζών καθώς και μια σειρά ακόμα παρεμβάσεων αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί σε δεκαπέντε περίπου ημέρες, προκειμένου τα διερχόμενα αυτοκίνητα να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες κατά τη διέλευσή τους από τον συγκεκριμένο δρόμο.
"Θα τοποθετηθούν ενδεικτικές πινακίδες που θα σηματοδοτούν την ταχύτητα που θα πρέπει να έχουν οι διερχόμενοι οδηγοί ενώ πρόκειται να δοθεί σε συγκοινωνιολόγο όλη η περιοχή της Τουλούμπα για να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις που θα είναι εγκεκριμένες από τις αρμόδιες αρχές", επισημαίνει δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Ηλιάκης.

Στα μελλοντικά ωστόσο σχέδια του λιμενικού ταμείου είναι μια γενικότερη ανάπλαση της περιοχής.
Και αυτό το θέμα απασχόλησε την συνεδρίαση όπου σύμφωνα και με τον Μίνω Αλεφαντινό, ήδη υπάρχει η προμελέτη που είχε κάνει ο κ. Ρωμανός για την περιοχή της Κιουλούμπαση.
Αυτό που απομένει είναι να του ανατεθεί η οριστική μελέτη ώστε να συνδεθεί κατά κάποιο τρόπο η ανάπλαση αυτή, με τα έργα που θα γίνουν από το δελφίνι μέχρι την φορτέτζα και από τα ηλιοβασιλέματα μέχρι το στρατόπεδο.
"Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε ότι θα αναθέσουμε στον κ. Ρωμανό την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, γιατί αυτό που έχουμε στα "χέρια" μας είναι καθαρά στο στάδιο της προμελέτης και για αυτό δεν μπορέσαμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ", υποστήριξε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μίνως Αλεφαντινός.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν από την μεριά τους οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Κιουλούμπαση για τα μέτρα στα οποία θα προβεί άμεσα το λιμενικό ταμείο και η δημοτική αρχή.
Την ίδια ώρα αναγκαία χαρακτηρίζουν και την γενικότερη ανάπλαση της περιοχής, στην οποία αναμένεται να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα από την σύσκεψη ήταν θετικά, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθεί άμεσα μια λύση, υποστήριξε ο Μανόλης Παπαδάκης, κάτοικος της περιοχής και ο καταστηματάρχης Άγγελος Πασσάς από την δική του μεριά τόνισε πως "Ευτυχώς μας καταλάβανε για να μπορέσουμε να δουλεύουμε χωρίς το άνγχος του κάθε ασυνείδητου οδηγού".


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία