Γρίφος η στάση του Κωστή Σχοινά.

Εκτύπωση

Γρίφος η στάση του Κωστή Σχοινά μετά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Νομό Ρεθύμνου

10/6/09

Αργά τη νύχτα της Κυριακής των Ευρωεκλογών όλοι οι δημοσιογράφοι έψαχναν για μια δήλωση του ανθρώπου που ακούσια συντέλεσε στην μεγάλη πολιτική ανατροπή της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο.
Ο ίδιος, πεισματικά, το απόφυγε.

Σύμφωνα με τη πλειοψηφία των πολιτών του Ρεθύμνου η μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Κωστή Σχοινά και τα αρνητικά συναισθήματα που προκάλεσε η άδικη διαγραφή του.
Θυμίζουμε ότι στις 9 Απριλίου 2009 η κυβερνώσα παράταξη διέγραψε τον κ. Σχοινά, με συνοπτικές διαδικασίες, σε μια πρωτοφανή εκδήλωση εσωκομματικού και κατά παραγγελία «ξεκαθαρίσματος».

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαφορά της πολιτικής «ψαλίδας» στις προχθεσινές Ευρωεκλογές στο Ρέθυμνο μεταξύ ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. έκλεισε στις 21,21 μονάδες.

Η πραγματική απώλεια όμως, η οποία βαρύνει τη Βουλευτή του κυβερνόντος κόμματος στο Νομό κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, είναι στις 24 περίπου μονάδες (23,88). Από τις +2,67 μονάδες (ΝΔ:46,51% - ΠΑΣΟΚ:43,84%) βάση των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών το 2007 πήδηξε στις 21,21 αρνητικές μονάδες στις Ευρωεκλογές 2009. 21,21  συν  τις 2,67 μονάδες που είχε προβάδισμα το 2007 και τις έχασε η βουλευτής, μιλάμε πλέον για 23,88 μονάδες διαφοράς που σε προσωπικό επίπεδο πλέον χρεώνεται η κα Κεφαλογιάννη.

Αξίζει να σχολιάσουμε ότι η συγκεκριμένη «πτώση» έρχεται 1η σε Πανελλαδική κλίμακα ενώ είναι και η μεγαλύτερη πτώση σε Νομαρχιακό επίπεδο στην ιστορία του κόμματος.

Εχθές βράδυ, συναντήσαμε τον κ. Σχοινά, ο οποίος, ως μόνιμος κάτοικος Ρεθύμνου, περπατούσε στην παλιά πόλη. Δράττοντας την ευκαιρία, δεν διστάσαμε να απευθυνθούμε στον κ. Σχοινά σχετικά με το απίστευτα αρνητικό αποτέλεσμα που έφερε η Νέα Δημοκρατία στο Ρέθυμνο.

Ο Κωστής Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες εκλογικές εξελίξεις. Ευγενικός, όπως πάντα, μας προσκάλεσε σε ένα όμορφο bar, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί πολιτικά «σε αυτή τη συγκυρία», όπως είπε σε κάποια αποστροφή του.

Εμείς πάντως, αυτή την επίμονη σιωπή του, τη μεταφράζουμε σαν δυσαρέσκεια σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις. Μία δυσαρέσκεια που οι πολίτες βρίσκουν απόλυτα δικαιολογημένη και που αποτελεί γρίφο όσον αφορά τη μελλοντική πορεία του κ. Σχοινά στην Πολιτική και στο Ρέθυμνο!

Ευχαριστήσαμε τον Κωστή Σχοινά για την παρέα και το κέρασμα, και συνεχίσαμε τη βόλτα μας στην υπέροχη «παλιά πόλη» του Ρεθύμνου με τα λαμπερά σοκάκια και την ήπια νυχτερινή ζωή.

Β.Κ. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία