Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ

Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ

Έχει προκύψει ένα θέμα με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά και από τη χθεσινή ανακοίνωση ήταν στο να χαρακτηριστεί η πράξη αυτή αντιλαϊκή και ειδικότερα τώρα που το Ρέθυμνο καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες να αποκτήσει το δικό του καράβι.

Εντούτοις όμως από έρευνα που διενεργήσαμε χθες βράδυ ανακαλύψαμε ότι το καταστατικό της ΑΝΕΚ από καταβολής του αναφέρει ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ρεθύμνου δύναται να κατέχει μια τιμητική και άνευ ιδιαίτερης ουσίας, θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής εταιρίας. 

Σε ηχηρή αντίδραση προέβη και ο Δήμαρχος Αρκαδίου και πρόεδρος της CRETAN LINES κ. Μανώλης Μανωλακάκης ο οποίος είπε τα εξής : «...από τη στιγμή που εμείς σαν Ρέθυμνο και σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού κι εγώ σαν πρόεδρος της προσωρινής Διοίκησης της εταιρείας, είμαι και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε
του Βασίλη
Κασιμάτη
τη δική μας εταιρεία, πιστεύω ότι δε θα έπρεπε ο κ. Μαρινάκης να συμμετέχει στην ΑΝΕΚ. Κατά τη γνώμη μου κακώς έπραξε!
».

Συνομιλήσαμε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη ο οποίος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος μας επανέλαβε τα ανωτέρω και μας εξήγησε ότι την απόφαση την έλαβε για να ενεργήσει υπέρ του Ρεθύμνου και σε καμία περίπτωση κατά.

Δεσμεύτηκε δε, αύριο το πρωί αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Βόρειο Ελλάδα να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη επί του θέματος στο στούντιο του AGORATV  σε μια προσπάθεια να δώσει αποσαφηνίσει αναλυτικότερα την συμμετοχή του στο Δ.Σ. της ΑΝΕΚ.

Επομένως η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ κρατάει «ζεστό» το θέμα και θα επανέλθει στη συνέχεια του ρεπορτάζ με την συνέντευξη του Δημάρχου τη Πέμπτη 11 Ιουνίου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία