Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής στη ΔΕΗ της άδειας λειτουργίας από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Εκτύπωση

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρατείνεται κατά δυο ακόμη μήνες η προθεσμία κατάθεσης στη ΔΕΗ της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων προκειμένου να συνεχισθεί η τιμολόγηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση το ισχύον Βιομηχανικό τιμολόγιο.

Ειδικότερα, το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη μας, με ατομικά σημειώματα που αποστέλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλεί τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να καταθέσουν εντός δύο μηνών άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή θα προβεί σε αλλαγή τιμολογίου από Βιομηχανική σε Εμπορική χρήση και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ανατιμολόγηση των καταναλώσεών τους από τον Μάρτιο του 2005 έως σήμερα.

Την παράταση της προθεσμίας για ακόμη δυο μήνες γνωστοποίησε προς το Επιμελητήριο Ρεθύμνης η Διεύθυνση Κλάδου Νησιών της ΔΕΗ απαντώντας σε σχετικό υπόμνημά του.

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Ρεθύμνης με πρόσφατο έγγραφό του είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ, λόγω των γνωστών δυσκολιών ανταπόκρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, να μην προβεί σε αναδρομική αναπροσαρμογή των καταναλώσεών τους σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αυτές αδυνατούν να προσκομίσουν την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας.

Όπως προκύπτει, όμως, από την έγγραφη απάντηση της ΔΕΗ, η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος αυτού για τη μη αναδρομική χρέωση τιμολογίου.

Επιμελητήριο Ρεθύμνης

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία