ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Επισκέψεις της κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ  Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ
Στο Καμηλάρι βρέθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη στην επίδειξη γευσιγνωσίας τοπικών εδεσμάτων που διοργάνωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Μεσσαράς.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου «Ψάρια και Θαλασσινά» το οποίο πραγματοποιείται στην περιοχή με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Ηρακλείου.

Η κ. Σχοιναράκη συνοδευόμενη από τη Νομαρχιακή Σύμβουλο κ. Πόπη Δασκαλάκη συνομίλησε με τους συνέδρους και δοκίμασε μαζί τους τα πλούσια παραδοσιακά εδέσματα.
 


ΣΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ SUMMER HOLIDAYS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωσή του διακρίθηκε με το βραβείο της «Καλύτερης Δημιουργίας» το περίπτερο της Κρήτης στην τουριστική έκθεση "Summer Holidays Expo 2009" που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η συμμετοχή και η προβολή της Κρήτης ως ενιαίου τουριστικού προορισμού με κοινό περίπτερο των τεσσάρων Νομαρχιών του νησιού σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου το επισκέφθηκε αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Την εποπτεία της κρητικής συμμετοχής είχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Η  Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, προκειμένου να στηρίξει τις δράσεις για την προβολή του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο κρητικό περίπτερο πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτικό δρώμενο από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία ζωντανής κρητικής μουσικής. Πλούσια ήταν και τα παραδοσιακά εδέσματα που βρίσκονταν εκεί, όπως ξεροτήγανα, καλιτσούνια, τυρί, παξιμάδι και ρακί, προκειμένου να μυήσουν τους επισκέπτες του περιπτέρου στη γευστική κρητική κουζίνα και τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία