ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 05/06/2009 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου, ο ΕΣΔΑΚ, η Δημοτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, τα Δημοτικά Διαμερίσματα, η ΔΕΥΑΗ και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου,


Πιο συγκεκριμένα:

  1. Στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια) πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Καλλιτεχνίας με ανακυκλώσιμα υλικά την οποία επισκέφτηκαν πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού. Τον Θεοφιλέστατο ξενάγησε στον χώρο της Έκθεσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα φιλικά προς το περιβάλλον. Κατά την διάρκεια της Έκθεσης μοιράστηκαν σε όλους τους επισκέπτες της δώρα όπως τσάντες (υφασμάτινες) ανακύκλωσης, μπλουζάκια, καπελάκια, κονκάρδες και αφίσες. Επίσης έγινε ενημέρωση πολιτών και προβολή οπτικοαουστικού υλικού για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων και την ανακύκλωση.
  2. Έγινε καθαρισμός της παραλίας του Καράβολα από μαθητές του 40ου Δημοτικού Σχολείου και τους γονείς τους με τη συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το χώρο, συνομίλησε με τα παιδιά και τα συνεχάρη για την προσπάθειά τους.
  3. Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δεντροφύτευσης στο παρκάκι των Εργατικών Κατοικιών της Αγ. Αικατερίνης καθώς και ο καθαρισμός στην συμβολή των Οδών Μαραθονωμάχων, Χαρίκλειας Δραμουντάνη και Πολύβιου στην περιοχή Χρυσοπηγής με την συμμετοχή πολιτών και του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία