ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Φροντίδα ζωής στο ακριτικό Καστελόριζο από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου

Εκτύπωση

«ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με το σύνθημα «Φροντίδα ζωής δίπλα σου» που αποδίδει την κοινωνική ευαισθησία της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο η άρτια εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχίας Ηρακλείου, η πρώτη κινητή μονάδα για πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διαθέτει αυτοδιοικητικός θεσμός στην Ελλάδα. Με άριστα ειδικευμένο προσωπικό η μονάδα μεταβαίνει σε κάθε Δήμο, σε κάθε χωριό του νομού με στόχο την πρόληψη, τη διάγνωση, τη βελτίωση τελικά του επιπέδου παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και άρα του επιπέδου υγείας στον τόπο.

Μετά από μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη με τους Γιατρούς του Αιγαίου με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και την εθελοντική παροχή υγειονομικής φροντίδας και πρόληψης ακόμη και σε πληθυσμιακές ομάδες εκτός Κρήτης, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου ταξίδεψε και εκτός Κρήτης. Προορισμός της το ακριτικό Καστελόριζο.

Η Μονάδα πραγματοποίησε δωρεάν μαστογραφίες στο νησί από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2009. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου που αγκάλιασε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία για δωρεάν παροχή υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, καθώς περίπου 70 γυναίκες του νησιού υποβλήθηκαν σε μαστογραφίες.

Με σταθερά λοιπόν βήματα γίνεται πράξη το όραμα της Νομαρχιακής Αρχής Ηρακλείου για μετατροπή των υγειονομικών υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε πολυδύναμες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, οι οποίες βρίσκονται δίπλα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από το εισόδημα και τον τόπο κατοικίας του, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία