Ανοικτή Επιστολή Προς τους Πολίτες Της Κρήτης

Εκτύπωση

Ανοικτή Επιστολή Προς τους Πολίτες Της Κρήτης

Από τις 4-7 Ιουνίου, 375.000.000 εκατομμύρια Ευρωπαίοι Πολίτες καλούνται να εκλέξουν για 8η φορά με άμεση καθολική ψηφοφορία - χωρίς όμως ενιαίο εκλογικό σύστημα και με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα ευρισκόμενα σε υβριδιακό στάδιο - τους 736 αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να επισημάνουν τις προτεραιότητες τους για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, εκφράζοντας υποστήριξη για τα διάφορα ψηφοδέλτια που θα παρουσιαστούν σε κάθε χώρα-μέλος.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε όλη αυτή την 30ετή περίοδο [Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη, Πολιτικές Συνοχής, ενεργός εμπλοκή των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης μέσα από την Επιτροπή των Περιφερειών, Ενιαίο Νόμισμα] έχουμε να διανύσουμε πολλά ακόμα προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης, για μια ουσιαστική Οικονομική-Νομισματική Ένωση, για την Πολιτική Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει το απαραίτητο πολιτικό θεσμικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας γνήσιας Πολιτικής Εξουσίας, η δημοκρατική νομιμοποίηση της οποίας δεν μπορεί να προέλθει πλέον από παραδοσιακές Διακυβερνητικές Διασκέψεις, αλλά μέσα από διαδικασίες δημοκρατικής νομιμοποίησης, όπου, τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα θα προτείνουν πολιτικές υποψηφιότητες για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα Εθνικά Κοινοβούλια, η Κοινωνία των Πολιτών θα απαιτούν ένα περισσότερο αναβαθμισμένο άμεσο και ενεργητικό ρόλο της.

Ενώ οι πολιτικές αντιθέσεις σε εθνικό επίπεδο - και στην Ελλάδα - αποτέλεσαν αρνητικό παράγοντα για μια γνήσια ευρωπαϊκή συζήτηση, υποβαθμίζοντας την θεσμική διάσταση των ευρωπαϊκών εκλογών, ο Πολίτης έμεινε ξανά χωρίς ενημέρωση και πληροφόρηση, για τα «κοινοτικά πράγματα» που συνδιαμορφώνουν σήμερα την ζωή όλων μας.

Η συμμετοχή και η ψήφος μας την Κυριακή 7η Ιουνίου 2009, είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς από την επόμενη μέρα, βασικά ερωτήματα θα αναμένουν ουσιαστικές απαντήσεις και καθαρές λύσεις από ένα νέο ισχυρό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, στις Περιφέρειες, στους Δήμους και τα χωριά της Ευρώπης.

Η καθολική συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή κάλπη, η συνέγερση και η συμμετοχή μας, θα φέρει την φωνή, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς μας σε ουσιαστική επαφή με τις Κοινοτικές διαδικασίες. Διαδικασίες που δεν μπορούν να διαμορφώνονται χωρίς την φεντεραλιστική πολιτική πρόταση, την ομοσπονδιακή προσέγγιση.

Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει το ιστορικό και ηθικό βάρος να αναζωογονήσει την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, να της προσδώσει ένα ευρύτερο, ξεκάθαρο, πολιτικό περιεχόμενο.

Στις 7 Ιουνίου, όπως είπε πρόσφατα ο Ζακ Ντελόρ, πρέπει να σημάνει η ώρα της Ευρώπης. Κάτι που απαιτεί πολιτική βούληση, για να αφήσουμε κατά μέρος την επιβολή της διακυβερνητικής διακρατικής αντίληψης που οδηγεί σε βραχυκύκλωμα την διαδικασία ενοποίησης, να επαναφέρουμε την πολιτική Ευρώπη στο προσκήνιο, την υπερεθνικότητα.

Στις 7 Ιουνίου, εμείς οι Πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε στο ένα και πραγματικό κρίσιμο δίλημμα: Θέλουμε μια Ευρώπη χωρίς επαρκή δημοκρατική δόμηση που θα στηρίζεται σε διπλωματικές διασκέψεις χωρίς συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έλεγχο των Πολιτών, με θεσμικά κενά όπως απέδειξη η περίπτωση της Τσεχίας;

Ή θέλουμε μια Ευρώπη ικανή να αντιμετωπίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις, μεταρρυθμίζοντας δραστικά τις υπάρχουσες Συνθήκες, επαναφέροντας κάτω από πιο ώριμες συνθήκες το δημοκρατικό αίτημα για ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα;

Την περίοδο 2009- 2013, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα βρεθεί αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις, με τα νέα διευρυμένα καθήκοντα του, θα κληθεί να εκβαθύνει το διάλογο με τους Πολίτες, να βάλει την υπογραφή του στη νέα πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης, με κεντρικό πολιτικό μήνυμα ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να είναι πιο ενωμένη για να αντιμετωπίσει τις παρούσες οικονομικές και θεσμικές κρίσεις της», υπεύθυνα, σταθερά προσηλωμένοι στην ιδέα της Ευρώπης, καλούν τους Πολίτες της Κρήτης, να εκφρασθούν θετικά για την Ευρώπη, συμμετέχοντας με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, επιλέγοντας σωστά και υπεύθυνα για ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μια πιο συνεκτική και αποτελεσματική Ευρώπη, για μια Ελλάδα η οποία θα συνεχίσει να συνδιαμορφώνει κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές .

Η 7η Ιουνίου 2009 είναι η γιορτή των Ευρωπαίων Πολιτών.
Γιατί η Ευρώπη είναι και δική μας υπόθεση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2009


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία