O Νομάρχης Ρεθύμνου σχολιάζει την επικαιρότητα στον Βασίλη Κασιμάτη

Εκτύπωση

O Νομάρχης Ρεθύμνου σχολιάζει την επικαι-ρότητα στον Βασίλη Κασιμάτη

Συνέντευξη παρέθεσε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο & εκδότη της  "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ" Βασίλη Κασιμάτη, ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης την περασμένη Τρίτη 2 Μαΐου 2009.

του Αυγουστίνου Βενιζέλου

Τα θέματα που σχολίασαν άπτονταν τις επικαιρότητας και ιδιαίτερα των θεμάτων που η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ασχολήθηκε τελευταίως και είχαν ως εξής:
 

  1. Η εμπορική παραβατικότητα στις παραλίες Ρεθύμνου.
  2. Τράτες και Λιμενάρχης Ρεθύμνου.
  3. Η επάνοδος του Γιάννη Κεφαλογιάννη τα πολιτικά δρώμενα του Νομού.

Πριν από μερικές ημέρες συνελήφθησαν αρκετοί αλλοδαποί στην παραλία της πόλης του Ρεθύμνου με την αιτιολογία της παράνομης πώλησης (άνευ αδείας) προϊόντων και υπηρεσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ρεθύμνου.
Σε όλους εκτός μιας αλλοδαπής, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα και αφέθησαν ελεύθεροι ως πρώτη φορά.

Το θέμα λοιπόν έχει να κάνει με την μία αλλοδαπή Αλβανικής καταγωγής η οποία εκμεταλλευόμενη ενός εγγράφου (άδειας μικροπωλητού) που η Νομαρχία έκδωσε, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να πουλάει κουλούρια και ντόνατς οπουδήποτε στο Ρέθυμνο. Το ΑΤ. Αφού βεβαίωσε ότι δεν αναφερόταν πουθενά στο έγγραφο της άδειας συγκεκριμένο σημείο πώλησης την άφησε ελεύθερη χωρίς επιβολή προστίμου.

Για την ιστορία, πριν από μερικές ημέρες και κατόπιν αρκετών καταγγελιών από επιχειρηματίες της παραλιακής Ρεθύμνου, η εφημερίδα μας μετέβη στην παραλία και έκανε ένα ρεπορτάζ φωτογραφίζοντας τους δεκάδες παράνομους μικροπωλητές που πωλούν παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες στους τουρίστες.
Ακολούθως καλέσαμε την Δημοτική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και την Τουριστική αστυνομία.
Η πρώτη (Δημ.Αστ.) βεβαίωσε τις παραβάσεις και κατάσχεσε εμπορεύματα και εξοπλισμό, η δεύτερη μας παρέπεμψε στην τρίτη, η οποία Τρίτη υπηρεσία (τουριστική αστυνομία) προέβη σε ομαδικές συλλήψεις.
Επειδή το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους δεκάδες επιχειρηματίες τους έχουν καταστήματα στις παραλίες του Νομού μας οι οποίοι ζημιώνονται καθημερινά από την εμπορική δράση των παράνομων αλλοδαπών, ρωτήσαμε το κ. Νομάρχη αν οι άδειες που εκδίδονται πρέπει να αναφέρουν τελικά συγκεκριμένο σημείο πώλησης ή αν οι μικροπωλητές μπορούν να πωλούν οπουδήποτε και οτιδήποτε.

Απάντηση Νομάρχη:
«Οι λιγοστές τέτοιες άδειες που δεν ξεπερνούν τις 10 με 12 όπου η Νομαρχία έχει εκδώσει αναφέρει ρητά ότι η πώληση δεν μπορεί να γίνεται σε όμορες περιοχές άλλων καταστημάτων. Με άλλα λόγια οι μικροπωλητές δεν μπορούν να πωλούν μπροστά σε καταστήματα με παρεμφερή προϊόντα. Όσων αφορά τα είδη πώλησης, οι άδεις αυτές έχουν δοθεί μόνο για την πώληση απλών αρτοπαρασκευασμάτων τα λεγόμενα «κουλούρια».
Τα καρπούζια, τα ντόνατς που περιέχουν ζαχαρώδη υποπροϊόντα τα οποία αλλοιώνονται στην ζέστη και οποιαδήποτε άλλο προϊόν υγειονομικού ενδιαφέροντος αποτελούν απαγορευμένα είδη και απαγορεύεται η πώλησή τους οπουδήποτε στο Νομό.

Σχετικά τώρα με τις πώληση υπηρεσιών τύπου μασάζ που μου αναφέρεται, επίσης απαγορεύεται ρητά και οι Κινέζοι οι οποίοι ως επί των πλείστον ασχολούνται με αυτό το προϊόν διώκονται ποινικά.
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τα όσα σας είπα, πάνω στη παραλία απαγορεύεται η οποιαδήποτε πώληση προϊόντων και υπηρεσιών».

Ακολούθως ενημερώσαμε το κ. Παπαδάκη για το θέμα που έχει προκύψει με τις παράνομες τράτες στη θαλάσσια περιοχή Ρεθύμνου και τη σχέση τους με τον Λιμενάρχη προσωπικά.
Θυμίζουμε ότι εδώ και πέντε εβδομάδες, Χανιώτικες τράτες επιδίδονται υπό την ανοχή του Λιμενάρχη Ρεθύμνου σε μια διαρκή παράνομη δραστηριότητα καταστρατηγώντας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ όλες τις διατάξεις του ΥΕΝ και του υπουργείου Γεωργίας, στα θέματα αλιείας.
Ενώ οι καταγγελίες είναι πλέον δεκάδες, ενυπόγραφες, με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό αποδείξεων, ο Λιμενάρχης επισταμένως φαίνεται να προσφέρει προστασία στους καπετάνιους αυτών των μηχανοτρατών.

Σχετικό θέμα με εκτενές ρεπορτάζ φιλοξενείτε σε άλλο άρθρο της εφημερίδας μας με τίτλο «Οικολογική καταστροφή με την ανοχή του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου».
Αναφέραμε στο κ. Νομάρχη το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έρευνας, το οποίο τον λύπησε ιδιαίτερα και μας διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί αρμοδίως.

Συμπλήρωσε μάλιστα τα εξής:
«Με αυτό το θέμα έχω ασχοληθεί προσωπικά με επιστολές που έχω αποστείλει στο Υπουργείο Γεωργίας θέτοντας θέμα επανεξέτασης των ορίων. Το ένα μίλι που το Υπουργείο ορίζει και το ΥΕΝ επιβάλει είναι αντίθετο με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ενώ σε κάθε περίπτωση είναι και άκρως καταστροφικό για το θαλάσσιο οικοσύστημα. Τα Ευρωπαϊκά όρια είναι στα 2,5 μίλια και η Ελλάδα οφείλει να εναρμονιστεί με αυτά, σεβόμενη τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει επ αυτού και βάσει των οποίων έχουν τεθεί αυτά τα όρια.
Κε Κασιμάτη, σχετικά με τις καταγγελίες που μου αναφέρεται και που σχετίζονται δυστυχώς από ότι μου λέτε και με τον Λιμενάρχη κ. Ορφανό, είμαι πλήρως ενήμερος. Έχω μάλιστα στο συρτάρι μου ακόμα το DVD με το σχετικό βίντεο που τραβήχτηκε και δείχνει μια τράτα να αλιεύει Μαγιάτικα λίγα μέτρα μόλις έξω από το Ρέθυμνο, ανοιχτά της Φορτέτζας. Η Νομαρχία θα ασχοληθεί αρμοδίως με το θέμα».

Τελευταία αφήσαμε την ερώτηση για το τι γνώμη έχει ο κ. Νομάρχης για την επάνοδο του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.
Να θυμίσουμε ότι σε ένα τελευταίο άρθρο με τίτλο «Το γινάτι βγάζει μάτι ? Επάνοδος του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα πολιτικά δρώμενα» δημοσιεύσαμε φωτογραφικές αποδείξεις που δείχνουν τον τελευταίο μήνα, τον πρώην πολιτικό να μετέχει επανειλημμένως, σε πολιτικές συναντήσεις Αιρετών του Νομού μας με Υπουργούς της κυβέρνησης από τις οποίες απορρέουν αποφάσεις που ορίζουν τις τύχες του Ρεθύμνου σε αρκετά θέματα.

Στο άρθρο η συντάκτης ρωτά υπό ποια ιδιότητα ο κ. Κεφαλογιάννης μετέχει σε αυτές τις συναντήσεις, ερώτηση που επαναλάβαμε και στο κ. Νομάρχη.
«Ο κ. Κεφαλογιάννης είναι ένας πρώην πολιτικός. Αυτό κ. Κασιμάτη τα λέει όλα και θα προτιμήσω επειδή βρισκόμαστε και ενόψει Ευρωεκλογών να αποφύγω διακριτικά να απαντήσω και να σχολιάσω περαιτέρω...», ήταν τα λόγια του κ. Παπαδάκη τα οποία έδειχναν τη σαφέστατη προσωπική θέση του Νομάρχη, η οποία φαίνεται να τάσσεται απόλυτα με τη λαϊκή αντίδραση που έχει ξεσπάσει στο Ρέθυμνο για το εν λόγω θέμα.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ. Κασιμάτης ευχαρίστησε το Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη, ο οποίος με την σειρά του δεν αμέλησε να αναφερθεί στην αξιόλογη πορεία της εφημερίδας μας και ιδιαίτερα στο τρόπο που παρακολουθεί και χειρίζεται τα θέματα της επικαιρότητας ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι παρακολουθεί σχεδόν καθημερινά το έργο ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ από το agorapress.gr .


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία