Ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και εγκαινίασε σχολικό συγκρότημα στο Πέραμα

Εκτύπωση

Ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το Ρέθυμνο και εγκαινίασε σχολικό συγκρότημα στο Πέραμα

Τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καλωσόρισε στο Ρέθυμνο στις 3 Ιουνίου η βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με την Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου κ. Μαρία Σινατσάκη. Ο κ. Λυκουρέτζος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Νομό για τα εγκαίνια ενός σχολικού συγκροτήματος στο Πέραμα του Δήμου Γεροποτάμου, παραχώρησε το πρωί συνέντευξη Τύπου και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν τις εξελίξεις των ημερών και βεβαίως την πολιτική επικαιρότητα. Όπως από την αρχή τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη και ο κ. Λυκουρέντζος στη συνέχεια «τα σημερινά εγκαίνια κάθε άλλο παρά προεκλογικά είναι. Είναι πραγματικά εγκαίνια, ενός έργου που έχει κάνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το 2004 έως το 2008»


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα ανάπτυξης σχολικής στέγης, το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία με 1233 νέα σχολικά συγκροτήματα να εντάσσονται σ? αυτό εκ των οποίων τα 833 προορίζονται για νηπιαγωγεία.

Όσων αφορά το Νομό Ρεθύμνου ο Υφυπουργός είπε ότι περίπου 13εκ. ευρώ έχουν δαπανηθεί, μέσω προγραμματικών συμφωνιών σε συνεργασία κυρίως με τους Δήμους, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών των σχολικών μονάδων, όπως είναι οι περιπτώσεις προσθήκης νέων αιθουσών, οι διάφορες επισκευές κ.α.. Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων έργων στο Ρέθυμνο, ο κ. Λυκουρέντζος αναφέρθηκε και στο Μουσικό σχολείο Ρεθύμνου, στα οποία όπως είπε, ο ίδιος αλλά και ο Υπουργός του ΥΠΕΠΘ κ. Σπηλιωτόπουλος δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά τα σχολεία.

Με τον προγραμματισμό του Υπουργείου για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού προχώρησε ο Υφυπουργός που διαβεβαίωσε για την ομαλή του εξέλιξη έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των σχετικών μεταθέσεων, αποσπάσεων και διορισμών, καθώς και με την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς «τα βιβλία και οι καθηγητές να είναι στις τάξεις για να διδάξουν τους μαθητές», όπως είπε, «χωρίς απώλειες στις ώρες διδασκαλίας".

Σε ερώτηση που του απευθύναμε σχετικά με τελευταία γεγονότα στην Αθήνα με τις διαμαρτυρίες των Μουσουλμάνων για τη διεκδίκηση των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων με αφορμή το σκίσιμο του Κορανίου από Αστυνομικό, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε: «η χώρα μας έχει προοδευτική μεταναστευτική πολιτική, είμαστε μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία, σεβόμαστε τους υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας για να ζήσουν, να εργασθούν?οι παραδοσιακές αξίες του ελληνικού λαού, αξίες οι οποίες εστιάζονται στο σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στο σεβασμό των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, στο σεβασμό άλλων θρησκειών, είναι δεδομένες και εμείς εφαρμόζουμε τους νόμους της χώρας μας...οποιεσδήποτε ακραίες συμπεριφορές δεν συνάδουν με αυτό το πλαίσιο και δεν βρίσκουν σύμφωνους τους εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας, όταν αυτές μέσα από ατυχή περιστατικά εκδηλώνονται».

Τέλος σχετικά με της επικείμενες Ευρωεκλογές και τον βαθμό αισιοδοξίας που επικρατεί στο κόμμα μετά και τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο Υφυπουργός απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις υπάρχουν για έχουν την ευκαιρία κάποιοι να ευτυχίσουν πριν τις εκλογές. Και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών καθώς οι υποσχέσεις μας έχουν γίνει πράξεις». 


        

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία