Η βουλευτής Ρεθύμνου ήταν ομιλήτρια στην Επισκοπή του Δ.Λαππαίων

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν ομιλήτρια σε πολιτική εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ρεθύμνου, ενόψει των Ευρωεκλογών, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 στην Επισκοπή του Δήμου Λαππαίων.

Την Βουλευτή καλωσόρισε η Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ρεθύμνου κ. Μαρία Συνατσάκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σημασία των επικείμενων ευρωεκλογών, παρουσίασε εκτενώς στο έργο της Νέας Δημοκρατίας στο Δυτικό Ρέθυμνο και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν την μόνη ευρωπαϊκή παράταξη της χώρας και τον ηγέτη της τον Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων ότι «με χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας για ακόμα μία φορά. Και βρίσκομαι εδώ, στο Δυτικό Ρέθυμνο, με φίλους και συναγωνιστές, που έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα μεγάλο αγώνα. Ένα αγώνα για την χώρα μας, για την παράταξη μας, για τον ηγέτη μας τον Κώστα Καραμανλή. Και αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί. Θα απαντήσουμε μαζί σε όσους αμφισβητούν τη Νέα Δημοκρατία και το έργο της διαχρονικά. Θα απαντήσουμε δυνατά και στις 7 Ιουνίου, την προσεχή Κυριακή, θα αποδείξουμε ότι η παράταξη μας είναι η μόνη Ευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα. Είναι η δύναμη που μας ενέταξε στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Η δύναμη που άλλαξε την Ελλάδα και την κατέστησε ισχυρή, ανάμεσα στα ισχυρά κράτη της Ευρώπης.»

Μιλώντας για το έργο των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους Ν.Φωκά και Λαππαίων η κ. Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων ότι «εδώ στο Δυτικό Ρέθυμνο για τους Δήμους Λαππαίων και Ν.Φωκά τα δημοτικά έργα της τελευταίας πενταετίας ανέρχονται σε περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ! Με τα χρήματα αυτά αναβαθμίσαμε το οδικό δίκτυο της περιοχή. Βελτιώσαμε την αγροτική οδοποιία και αξιοποιήσαμε γεωτρήσεις. Κάναμε σημαντικά έργα αποχέτευσης, ύδρευσης και άρδευσης. Προχωρήσαμε σε αισθητικές παρεμβάσεις με αναπλάσεις οικισμών. Χτίσαμε νέο Δημαρχείο για τον Δήμο Ν.Φωκά και ανακαινίσαμε πλήρως το Δημαρχείο στην Επισκοπή. Ολοκληρώσαμε το ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Λαππαίων. Βελτιώσαμε τη σχολική στέγη και χτίζουμε καινούργια σχολεία στην Γωνιά, στον Πρινέ, στο Ατσιπόπουλο όπου ιδρύσαμε Γυμνάσιο και Λύκειο. Παραδώσαμε στην Κυκλοφορία τον Κόμβο Ατσιποπούλου και τον κόμβο Γερανίου και βελτιώσαμε αισθητά το Τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα, που διασχίζει το παραλιακό τμήμα του Δήμου Λαππαίων.
Θέλω δε να τονίσω, ότι εκπονείται μελέτη για την μετατόπιση της Εθνικής Οδού νοτιότερα από τη σημερινή της θέση, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα σας.
Γενικότερα με τις μελέτες που εκπονούμε και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης θα αναβαθμίσουμε πλήρως το Βόρειο Οδικό Άξονα στο νομό μας από την Γεωργιούπολη έως και τον Εξάντη του Δήμου Γεροποτάμου.»

Παράλληλα η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο έργο της Νέας Δημοκρατίας στον αγροτικό τομέα, στην παιδεία και στην υγεία, όπου έχει καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για την κάλυψη των μεγάλων κενών από τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «βρήκαμε και βρίσκουμε ακόμα την απόλυτη άρνηση και την ανευθυνότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που αντιπολιτεύεται τις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει όμως αντιληφθεί, ότι έτσι αντιπολιτεύεται την Ευρώπη. Διότι, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο είναι αναγκαία προϋπόθεση για να «ξεριζωθούν» οι χρόνιες παθογένειες και να συμπορευτούμε επί ίσοις όροις στον ευρωπαϊκό δρόμο της συνεννόησης, των συλλογικών λύσεων, της προόδου.

Χωρίς τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, δεν έχουμε καμία προοπτική στην Ευρώπη.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι λαϊκίστικες αντιλήψεις του, το μόνο που θα μπορούσαν να είχαν ως αποτέλεσμα είναι να κάνουν την Ελλάδα ουραγό της ανάπτυξης και της προόδου.

Κανένα βήμα μπροστά δεν θα κάναμε εάν μας παράσερνε η ανευθυνότητά τους.

Κάθε ευκαιρία θα πήγαινε χαμένη εάν ακολουθούσαμε τον «κλειστοφοβικό» δρόμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Γενικότερα η Βουλευτής του νομού κάλεσε τους νεοδημοκράτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν την παράταξη ενώ έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι Θέλουμε μια Ευρώπη πολιτική.

Με ενισχυμένη δημοκρατικότητα και νομιμότητα στη συνείδηση των πολιτών. Θέλουμε να προχωρήσουμε προς την πολιτική εμβάθυνση της Ευρώπης.

Να δώσουμε στην Ευρώπη των 27 κρατών- μελών ενιαία φωνή στις κοινές μεγάλες προκλήσεις. Να την εξελίξουμε θεσμικά, για να ανταποκρίνεται άμεσα και πιο αποτελεσματικά στις σύγχρονες, αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουμε, είναι μια πολιτική ένωση, κοντά στους πολίτες.

Οι θεσμοί της να λειτουργούν απλά, κατανοητά για όλους.

Οι αποφάσεις της να λαμβάνονται με διαφάνεια, και οι πολίτες να έχουν λόγο στη διαδικασία λήψης τους.

Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στις αρχές της παράταξής μας.

Γι αυτό και απαντάμε με τη μαζική μας προσέλευση στην κάλπη της 7ης Ιουνίου και αναδεικνύουμε πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη τη Νέα Δημοκρατία.

Την παράταξη που με ουσιαστικά έργα, υπεύθυνες αποφάσεις και γενναίες μεταρρυθμίσεις δίνει νέα προοπτική ανάπτυξης στον Τόπο μας.

Φέρνει την Ελλάδα και την Κρήτη ακόμα πιο κοντά, ακόμα πιο μπροστά στην Ευρώπη.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία