ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δύο οικόπεδα έχουν προκριθεί για την ανέγερση του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Εκτύπωση

Δύο οικόπεδα έχουν προκριθεί για την ανέγερση του Ευρωπαϊκού Σχολείου
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Δύο οικόπεδα έχουν προκριθεί προκειμένου να ανεγερθεί το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας. Πρόκειται για το οικόπεδο στον κόμβο Σκαλανίου, στο οποίο, η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή επρόκειτο να κατασκευάσει το νέο νομαρχιακό κατάστημα και το άλλο είναι οικόπεδο ιδιοκτησίας Κολομβάκη, στην περιοχή των Βουτών.

Του Νίκου Αγγελάκη

Το θέμα της ανέγερσης του Ευρωπαϊκού Σχολείου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, το Σάββατο, στη συνεδριακή αίθουσα της Περιφέρειας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει με τους βουλευτές και παρέστησαν σ αυτήν, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης και Κώστας Μπαντουβάς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Σερα
Το κτίριο του 3ου Δημοτικού
Σχολείου Ηρακλείου,
όπου στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Σχολείο
φείμ Τσόκας
, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Δανέλλης και ο τέως Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης παρόντες  και εκπρόσωποι τόσο της Νομαρχιακής όσο και της Δημοτικής Αρχής. Οι δε γονείς των μαθητών γέμισαν την αίθουσα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι πολιτικοί έγιναν κοινωνοί της αγωνίας των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών στην προοπτική να κλείσει το σχολείο. Ένα σχολείο, όμως, το οποίο θα είχε ως συνέπεια να διακόψει και τη λειτουργία του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών, ο γνωστός ENISA, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, εδρεύει στην πόλη μας.

Στην προοπτική αυτή τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς και τη συμπαράστασή τους σε οποιαδήποτε ευδόκιμη λύση επιλεγεί.

Μάλιστα σήμερα (3/6), στα γραφεία της Περιφέρειας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη καθώς και με τους εκπροσώπους της Νομαρχίας και του Δήμου, προκειμένου να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για το ποιο οικόπεδο είναι το καταλληλότερο και να δρομολογηθεί η απόκτησή του. Να σημειώσουμε ότι στα χέρια των μελών του Συλλόγου βρίσκονται και οι περιπτώσεις κι άλλων οικοπέδων, αλλά για διαφόρους λόγους, απορρίφθηκαν.

Για το οικόπεδο στο Σκαλάνι εξετάζεται η προοπτική να παραχωρηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το οικόπεδο στις Βούτες πρέπει ν αγοραστεί και σύμφωνα με πληροφορίες κοστίζει 800.000 ευρώ. Φαίνεται όμως πως οποιοδήποτε είναι το κόστος, η πολιτεία θα στέρξει για την απόκτησή του, καθώς ο κίνδυνος κλεισίματος του σχολείου είναι περισσότερο από ορατός.

Το Ευρωπαϊκό Σχολείο (Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας) λειτουργεί στο κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στην Αγία Τριάδα. Ένα νεόδμητο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε το 2006 προκειμένου να στεγάσει βασικά τα παιδιά των εργαζομένων στον ENISA.

Εξάλλου, για να υπάρξει και να λειτουργήσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός στην πόλη μας ήταν κύρια προϋπόθεση η λειτουργία του σχολείου.

Σήμερα το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου αδυνατεί να στεγάσει το πλήθος των παιδιών. Αφενός ο αριθμός τους έχει αυξηθεί (φοιτούν παιδιά από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τη Β Γυμνασίου, η οποία θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο), αφετέρου οι υποδομές του Ευρωπαϊκού Σχολείου είναι τέτοιες που ο χώρος του κτιρίου δεν εξυπηρετεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου είχε αποφασίσει να προβεί σε έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείτο για ν αγοραστεί οικόπεδο. Ήταν μια ύστατη προσπάθεια όχι μόνο για να βρει στέγη το σχολείο, αλλά και να μη φύγει η ENISA από το Ηράκλειο. Μια προοπτική όμως που μετά την πολυπληθή συνάντηση του Σαββάτου φαίνεται πως απομακρύνεται...« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία