ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συναντήσεις της κ.Σχοιναράκη - Ηλιάκη

Εκτύπωση

Συναντήσεις της κ.Σχοιναράκη - Ηλιάκη
Την Κυριάκη 01/06 η Νομάρχης Ηρακλείου κ.Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιακή επισκέφθηκε την παλιά λαχαναγορά όπου πραγματοποιείται η «Γιορτή Ψωμιού» καθώς επίσης είχε συνάντηση και με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή», επιπλέον υπέγραψε και την σύμβαση που αφορά στη συντήρηση των δρόμων του βασικού οδικού δικτύου του Νομού Ηρακλείου
ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ
Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ

Τη «Γιορτή Ψωμιού» που πραγματοποιείται στην παλιά λαχαναγορά επισκέφθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη. Η «Γιορτή Ψωμιού», που διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου με το Σωματείο Αρτοποιών Νομού Ηρακλείου η «Δήμητρα», φιλοξενείται στο κτίριο της παλιάς λαχαναγοράς από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2009.
Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι οι πολίτες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με την παραδοσιακή διατροφή, αλλά και να ενημερωθούν για την ιστορία του ψωμιού από επαγγελματίες αρτοποιούς. Για το λόγο αυτό μαθητές από όλο το Νομό συμμετείχαν στην πρώτη Γιορτή Ψωμιού, γνωρίζοντας από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού, από το πλάσιμο μέχρι την ωρίμανση και το ψήσιμο. Ιδιαίτερη ήταν η χαρά των διοργανωτών της εκδήλωσης, που διαπίστωσαν ότι το κοινό και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη Γιορτή, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το ψωμί.

Η κ. Σχοιναράκη σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η Γιορτή Ψωμιού είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Σωματείου Αρτοποιών του Νομού Ηρακλείου. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο κόσμος και ιδιαίτερα οι μικροί μαθητές έχουν μια ευκαιρία να βιώσουν πώς παρασκευάζεται το ψωμί, μια διαδικασία που δεν έχει διαφοροποιηθεί καθόλου σε σχέση με τις παλιότερες εποχές.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου είναι πάντοτε κοντά στους αρτοποιούς, έχοντας συνεχή συνεργασία μαζί τους, αφού η λειτουργία αυτού του σωματείου δείχνει ότι σέβεται τους πολίτες του Νομού μας. Ευχόμαστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένη και μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια για να έχουν οι πολίτες, και ιδιαίτερα οι μαθητές, περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίσουν τη διαδικασία παρασκευής του ψωμιού».


ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ
Συνάντηση είχε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή». 

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη επεσήμανε: «Είχαμε μία συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου γονέων και φίλων ΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία ενός κέντρου που έχει διαμορφώσει ο Σύλλογος για ημερήσια διαμονή ΑμεΑ. Πρόκειται για ένα κέντρο το οποίο θα χρειαστεί πολλή δουλειά στη συνέχεια για να μπορέσει να στεγάσει τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

Εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχουμε διαμορφώσει δομές και υποδομές για την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Έτσι λοιπόν συζητάμε θέματα συνεργασίας με το Σύλλογο «Δικαίωμα στη Ζωή» για να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να ενισχύσουμε τέτοιες δράσεις. Εξάλλου στόχος μας είναι να διαμορφώνουμε συνθήκες ποιότητας ζωής για τους πολίτες, πολύ δε περισσότερο για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».
 ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ
Σύμβαση που αφορά στη συντήρηση των δρόμων του βασικού οδικού δικτύου του Νομού Ηρακλείου υπέγραψε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε:

«Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, καθώς έχει σχέση τόσο με την ασφάλεια των πολιτών, όσο και των επισκεπτών του Νομού μας, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα μια και ξεκινά το καλοκαίρι. Ο Νομός Ηρακλείου διαθέτει ένα οδικό δίκτυο το οποίο, σύμφωνα με τις μελέτες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηρακλείου, χρειάζεται τουλάχιστον ένα ποσό ύψους περίπου 20.000.000ευρώ. Την αναβάθμισή του προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τα λίγα δυστυχώς ποσά που έχουμε να διαχειριστούμε, αφού τα ίδια έσοδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ύψους  περίπου 3.200.000ευρώ, φέτος έχουν περικοπεί από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Επιπλέον από τα 6.000.000ευρώ που δικαιούμαστε για το επαρχιακό οδικό δίκτυο για τα έτη 2008 και 2009 δεν έχουμε πάρει από το Υπουργείο Οικονομικών ούτε ένα ευρώ. Εμείς συνεχίζουμε. Θέλω να πιστεύω ότι έστω και το επόμενο διάστημα το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει τα ποσά που χρωστάει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για να είμαστε και εμείς συνεπείς απέναντι στους πολίτες».

Συγκεκριμένα η σύμβαση αφορά στους δρόμους:

 1. Αγιές Παρασκιές - Μελέσσες - Αρκαλοχώρι - Γαζέπι Μύλος
 2. Γαζέπι Μύλος - Παναγιά - Έμπαρος - Μάρθα
 3. Γούβες - Κόξαρη - Καλό Χωριό
 4. Καλύβια - Νότιος Άξονας
 5. Αμιρά - Άρβη
 6. Αρκαλοχώρι - Μοναστηράκι - Σκινιάς
 7. Πύργος - Μάρθα
 8. Βούτες - Ασίτες - Πρινιάς
 9. Άγιοι Δέκα - Βαγιωνιά - Στέρνες - Χάρακας
 10. Απεσωκάρι - Μιαμού - Κρότος - Λέντας
 11. Μ. Επανωσήφη - Μεταξοχώρι - Χαράκι - Βοριάς - Τσιφούτ Καστέλλι και διάφορους άλλους δρόμους.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία