Η συνέντευξη Τύπου του Ηλία Λαμπίρη λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Εκτύπωση

Η συνέντευξη Τύπου του Ηλία Λαμπίρη λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου από τον βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ηλία Λαμπίρη, με θέμα τις Ευρωεκλογές του 2009. Ο βουλευτής φάνηκε αρκετά αισιόδοξος και είπε ότι ελπίζει σε μια καθοριστική νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Ευρωεκλογές και σε καλύτερες μέρες για το Ρέθυμνο.

Μαζί με τον κ. Λαμπίρη στη συνέντευξη παρευρέθησαν και οι κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, Μανόλης Λίτινας, Γιώργος Ξανθός, Αντώνης Μπαγιαρτάκης.

Ο κ. Λαμπίρης υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα αναφέρθηκε στη συνέχεια σε κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η παρούσα Κυβέρνηση όπως στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής, 4 εβδομάδες πριν από τις Ευροεκλογές, το οποίο και θεωρεί θεσμική εκτροπή, ενώ κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν για το τί κράτος θέλουν.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Επιπλέον ο βουλευτής έκανε λόγο για «τις σημαντικές νίκες για την Ελλάδα και την Ευρώπη που διεκδίκησαν και πέτυχαν την τελευταία πενταετία οι Ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με επικεφαλής και εμπνευστή τον Γιώργο Παπανδρέου» και ανέφερε συγκεκριμένα, τα εργασιακά θέματα, την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας, την αγροτική πολιτική με την κατωχύρωση νέων ελεγκτικών μηχανισμών, την εξωτερική πολιτική, το θέμα της μετανάστευσης.

Ο κ. Λαμπίρης συνέχισε μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Νομός του Ρεθύμνου στον οποίο όπως είπε «η ρουσφετολογία και η διαφθορά επικρατεί σε όλα τα επίπεδα».

Ο κ. Λαμπίρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «εγκαίνια επί εγκαινίων» σε έργα που είχαν ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και που βρίσκονταν ήδη σε λειτουργία από καιρό, όπως είπε. Ενώ σχετικά με τα εγκαίνια του φράγματος των ποταμών που έγιναν πριν από λίγες μέρες είπε ότι είναι τα τρίτα η τα τέταρτα.

Για «στημένο σκηνικό» μίλησε τέλος ο βουλευτής μετά από ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε την ένταση που είχε δημιουργηθεί στην ΤΕΔΚ κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας, μεταξύ του ίδιου και της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, πάνω στο θέμα του Πλατύ Ποταμού. "Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Δήμαρχοι του Δήμου Συβρύτου και του Δήμου Κουρητών, ζήτησαν επαλειλειμένως το λόγο για να παρέμβουν και να πουν τη γνώμη τους αλλά κανείς δεν τους επέτρψε να μιλήσουν" είπε ο κ. Λαμπίρης. Ενώ είπε επίσης ότι σε τέτοιες συζητήσεις θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο θεσμικοί παράγοντες. 

Ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα στα Ζωνιανά και διαπίστωσε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά προς το καλύτερο μετά το δυσάρεστο συμβάν του 2007.   

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία