Στην υλοποίηση των έργων στην Κρήτη επί Ν.Δ. εστίασε η Ντόρα

Εκτύπωση

Στην υλοποίηση των έργων στην Κρήτη επί Ν.Δ. εστίασε η Ντόρα
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη στελέχη της Ν.Δ. και από τους τέσσερεις Νομούς της Κρήτης και υποστηρικτές του κόμματος στο ξενοδοχείο Rithymna, στο Ρέθυμνο, όπου έφτασε το απόγευμα της 1ης Ιουνίου. Την Υπουργό συνόδευε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Κοντά στην κ. Μπακογιάννη βρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης και οι βουλευτές του νησιού. 

Της Ελπίδας Δημακοπούλου

Η επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου, η το κλίμα όμως θύμιζε έντονα προεκλογική περίοδο Εθνικών εκλογών.

Την Υπουργό κάλεσε στο βήμα η βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της παραλλήλισε την εποχή της «απάθειας», όπως χαρακτήρισε την εποχή που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην εξουσία, με την σημερινή «εποχή των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που δημιούργησαν προϋποθέσεις ανάπτυξης με ευρωπαϊκά πρότυπα».

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε κι εκείνη πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας μεταξύ άλλων για ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις, αλαζονική εξουσία, ανεύθυνες υποσχέσεις, παραπολιτική και καιροσκοπισμό. Μεγάλο μέρος της ομιλίας της η κ. Μπακογιάννη αφιέρωσε επιπλέον στα έργα «προϋπολογισμού 1,8 δις ευρώ, που ολοκλήρωσε η Ν.Δ. στην Κρήτη, όσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία». και συνεχίζοντας η Υπουργός είπε σχετικά: "σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης κατασκευάστηκαν πολυάριθμα φράγματα, δεκάδες αποχετευτικά, αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, λιμνοδεξαμενές, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμμάτων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ έγιναν πράξη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δεκαετιών». Σ΄αυτό το σημείο η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συνέχεια στα εγκαίνια του Φράγματος Ποταμών. 
Επιπλέον αναφέρθηκε στο έργο του ΒΟ.Α.Κ. που όπως είπε αποτελεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στο νησί και που έχει πλέον δρομολογηθεί, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων προς τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του.   

    


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία