«Το γινάτι βγάζει μάτι». Αδικαιολόγητη επάνοδος Γιάννη Κεφαλογιάννη στα πολιτικά δρώμενα

Εκτύπωση

«Το γινάτι βγάζει μάτι».
Αδικαιολόγητη επάνοδος Γιάννη Κεφαλογιάννη στα πολιτικά δρώμενα

Εξελίξεις είχαμε τελευταίως στο "πολιτικό γίγνεσθαι" της Νέας Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο.

30 Μαϊου 2009
Του Αυγουστίνου Βενιζέλου.

Από τη μια η αδικαιολόγητη όσο και πρωτοφανή διαγραφή Κωστή Σχοινά και από την άλλη οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Ρεθύμνου στις 29 Μαίου κάνουν τους ψηφοφόρους της κυβερνητικής παράταξης, ενόψει Ευρωεκλογών να αναρωτιούνται για το αν το καράβι της Ν.Δ. μπάζει νερά και αν τελικά αυτά είναι ... πολλά!

Σε κάθε περίπτωση όταν βλέπουμε καπνό κάπου, ψάχνουμε πάντα για πυροσβεστήρα και όχι για ... «λάδι».
Λάδι στη φωτιά λοιπόν αποτελεί τελευταίως η επιστροφή του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.

Και λέμε «λάδι» γιατί οφείλουμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι ο κ. Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε πρόσφατα για υπόθαλψη εμπόρου ναρκωτικών από την Ελληνική δικαιοσύνη. Μάλιστα η συγκεκριμένη καταδίκη αποτέλεσε πρωτιά στην Ελληνική πολιτική ιστορία. Ουδέποτε είχε ξανακαταδικαστεί πολιτικός στη χώρα μας για συνεργασία με κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών.
Το γεγονός όμως  αυτό δεν ήταν φαίνεται αρκετό για τη διαγραφή του κ. Κεφαλογιάννη από το κυβερνών κόμμα  το οποίο απλά αρκέστηκε στην αποδέσμευση του πρώην Υπουργού από την τυπική και όχι ιδιαίτερα ουσιαστική θέση του Συμβούλου του Πρωθυπουργού, που ο ίδιος κατείχε.

Αντ αυτού σοκαριστήκαμε όλοι όμως όταν αμέσως μετά από τη καταδίκη είδαμε να "πέφτουν κεφάλια" με διαγραφές να στρέφονται στα αντίπαλα εσωκομματικά πολιτικά στρατόπεδα του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στο δια ταύτα

Ο κ. Κεφαλογιάννης επανεμφανίστηκε μετά από καιρό, στα μέσα του μηνός Μαίου, στα εγκαίνια του Φράγματος των «Ποταμών Αμαρίου» και σαν να μην έφτανε αυτό ανέβηκε και στο Βήμα εκτοξεύοντας αιχμές κατά της πρώην κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υψηλή κοστολόγηση όπως ο ίδιος είπε, της  κατασκευής του Φράγματος.
Μάλιστα η συγκεκριμένη ομιλία αποτέλεσε την μοναδική και δυσάρεστη «εξαίρεση στο κανόνα» μιας και η συγκεκριμένη εκδήλωση διακρίθηκε κατά τα άλλα, για το άκρως συνενωτικό πολιτικό της πνεύμα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμα και ο Υπουργός κ.Κωστής Χατζηδάκης που εγκαινίασε το έργο ήταν αρκετά ενωτικός και ιδιαίτερα ταπεινός στη προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι και να λάμψει το συνενωτικό πνεύμα για ένα έργο τόσο σημαντικό για τη Κρήτη.

Η εμφάνιση Γιάννη Κεφαλογιάννη όμως στα εγκαίνια για τους περισσότερους ίσως δεν εμπεριείχε κάτι το ιδαίτερα μεμπτόν, αλλά για τους πολιτικούς αναλυτές αποτέλεσε τη «Πρόβα Τζενεράλε» για την επανείσοδο του πρώην υπουργού στα πολιτικά δρώμενα του Νομού Ρεθύμνου. Δοκιμάστηκε και πάλι η ανοχή του Ρεθυμνιώτη καθώς και η ελαστική συνείδησή του.
Το πείραμα πέτυχε - ο πολίτης δεν γκρίνιαξε - τουλάχιστον δημόσια, αλλά οι συζητήσεις στα «σαλόνια» όσο και στα καφενεία πήραν φωτιά.
Μύτη όμως δεν άνοιξε πουθενά!

Ο πρώην Υπουργός ξανά σε συνεδριάσεις.

           

Απόδειξη των ανωτέρω είναι η συνέχεια που δόθηκε άμεσα στο πολιτικό προσκήνιο στο Ρέθυμνο.
Η συμμετοχή του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη τόσο στην συνεδρίαση που έγινε στις 28 Μαίου 2009 στην

ο κ. Κεφαλογιάννης στο κέντρο  μαζί με τον
Υφυπουργό κ.Μπούρα, τον Περιφερειάρχη κ.Τσόκα,
τη Βουλευτή κ. Κεφαλογιάννη, Δημάρχους, κλπ
Νομαρχία παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών  κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όσο και η εταίρα συμμετοχή του  στη συζήτηση που έγινε επίσης προ ημερών στην ΤΕΚΔ Ρεθύμνου παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών κ. Θανάση Μπούρα ανατάραξε τα νερά, ρίχνοντας το «λάδι» που λέγαμε παραπάνω, στη φωτιά!

Αναρωτιούνται όλοι τι γύρευε ο πρώην Υπουργός σε αυτές τις εκδηλώσεις και συνεδριάσεις και υπό ποιαν  ιδιότητα συμμετείχε σε πολιτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα φλέγοντα θέματα του Νομού Ρεθύμνου.

Πρώην Υπουργούς, Βουλευτές και Νομάρχες δόξα τω θεώ, έχουμε πολλούς στο Ρέθυμνο. Δεν είδαμε όμως κανένα μετά τη λήξη της θητείας του να συμμετέχει ενεργά σε πολιτικές συνεδριάσεις και συναντήσεις από τις οποίες βγαίνουν σημαντικότατες αποφάσεις για το τόπο και τους κατοίκους μας και επηρρεάζεται άμεσα η τύχη της κοινωνίας μας σε πολλούς τομείς. 
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της λήξεως μιας πολιτικής θητείας και της παράδοσης της πολιτικής σκυτάλης σε άλλα πρόσωπα. Για να κάνουν κουμάντο οι εκλεγμένοι από το λαό νέοι - εκπρόσωποί τους. Αυτές οι πρακτικές αποδεικνύουν και τάσσονται περίτρανα με αυτό που τελευταίως κυκλοφορεί παντού. Ότι οι εκπρόσωποι πλέον στο Ρέθυμνο δεν εκλέγονται αλλά δυστυχώς ... διορίζονται!

Τα ερωτήματα επίσης εστιάζονται και στο αν η Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είναι σύμφωνη με αυτή τη πρακτική και το αν τελικά η συμπεριφορά του πατέρας της θα τις αποβεί μοιραία ενόψει των επερχόμενων Εθνικών εκλογών, θυμίζοντας σε ορισμένα πρόσωπα ότι το :
«γινάτι βγάζει μάτι»!

Το βέβαιο είναι ότι ο λαός του Ρεθύμνου αλλά και γενικότερα η Ελληνική κοινωνία πιότερο τώρα παρά ποτέ χρειάζεται μια καθοριστική στροφή σε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν το «γκρίζο» πολιτικό παρελθόν μας, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την δραματική αύξηση των «λευκών» ψηφοδελτίων σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, τρανή απόδειξη της αυξητικής τάσης όσων αφορά την απαξίωση του Ελληνικού λαού στη πολιτική.

Ενα τελευταίο ερώτημα προκύπτει από το άρθρο που διαβάσαμε στην Αθηναϊκή εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" με τίτλο "Ολγα Τέλος".
Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρθηκε σε πολλά αλλά εμείς κρατάμε ένα σημαντικό σημείο. Αναφέρει μεταξύ άλλων λοιπόν, ότι αν η Βουλευτής κα Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχει καμία ανάμειξη στην διαγραφή του εσωκομματικού της  αντιπάλου κου Κωστή Σχοινά και πραγματικά όπως υποστηρίζει και η ίδια, δεν έχει κάτι να φοβηθεί από εκείνον τότε ας το αποδείξει με το μοναδικό τρόπο που πραγματικά αλλά και ουσιαστικά υπάρχει!
Την προσωπική της εισήγηση προς το κυβερνών κόμμα και το κ. Απόστολο Κράτσα,
ο Απόστολος
Κράτσας
  Πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας της Ν.Δ. περί της άμεσης ανάκλησης της απόφασης διαγραφής του κ. Σχοινά.

Ετσι θα κλείσει λένε πολλοί, τα στόματα όσων την αναμειγνύουν με τη πρωτοφανή διαγραφή που έχει αποδεδειγμένα φέρει τεράστιο εσωκομματικό ρήγμα στους κόλπους της ΝΟΔΕ όσο και γενικότερα της τοπικής και όχι μόνο, κοινωνίας.

Το ερώτημα λοιπόν για το οποίο κάναμε λόγο είναι:
Θα μπορέσει η κ. Κεφαλογιάννη να αποδεσμευτεί και να αποκηρύξει τις άνανδρες πρακτικές που ίσως κάποιοι άλλοι επέλεξαν. Θα μπορέσει να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να παλέψει στα "ίσια"  για την ψήφο του Ρεθυμνιώτη ανακτώντας έτσι για την Νέα Δημοκρατία, το χαμένο έδαφος!
Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. πάντως στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτό επιζητούν και ένα πράγμα βγαίνει από το στόμα τους σχετικά με τη Βουλευτή και το κόμμα...

... "Όπερ έδει δείξαι" !!!

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία