Ανάπαυλα στους παράνομους μικροπωλητές της παραλίας, ...... Επιτέλους συλλήψεις !

Εκτύπωση

Ανάπαυλα στους παράνομους μικροπωλητές της παραλίας, ... Επιτέλους συλλήψεις !


29/5/09

Μικρή ανάπαυλα στη παραλιακή
του Βασίλη
Κασιμάτη
παραβατικότητα θα νοιώσουν τις επόμενες ημέρες οι καταστηματάρχες επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης στη πόλη του Ρεθύμνου.
O λόγος για τις εκτεταμένες συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών οι οποίοι χρόνια τώρα παρανομούν στη παραλία του Ρεθύμνου.

Ύστερα από αρκετές καταγγελίες που είχαμε τελευταίως από επιχειρηματίες της παραλίας Ρεθύμνου για τους πάμπολους αλλοδαπούς οι οποίοι πωλούν αρκετά παράνομα και ανθυγιεινά προϊόντα & υπηρεσίες, η εφημερίδα μας ήταν παρών σε μια μίνι εκστρατεία που  οργανώθηκε σήμερα πό την Δημοτική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και την τουριστική αστυνομία.

Το ιστορικό

Σήμερα α αριθμός των αλλοδαπών έφτασε στο αδιαχώρητο και ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το έργο των αρχών.

Καλέσαμε στο τηλέφωνο τον Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας και δημοτικό σύμβουλο, κ.Κωστή Ηλιάκη και τον ενημερώσαμε για το θέμα.

Σε 5 μόνο λεπτά βρέθηκαν στο σημείο 2 ένστολοι Δημοτικοί Αστυνομικοί
οι δημοτικοί αστυνομικοί κατασχέτουν
εξοπλισμό και προϊόντα
οι οποίοι αφού εξέτασαν τα έγγραφα των αλλοδαπών και βρήκαν ότι ήταν εντελώς παράνομοι, κάλεσαν το Λιμεναρχείο, το οποίο τους σύστησε ότι αρμόδιοι για συλλήψεις επί αυτών των θεμάτων είναι η Τουριστική Αστυνομία. Ετσι κι έγινε. Κλήθηκε ακολούθως το αρμόδιο τμήμα της τουρ. Αστυνομίας που εδρεύει στο λιμενικό ταμείο και άμεσα έσπευσε περιπολικό στο σημείο της παραλίας. Το συμβάν έλαβε χώρα στη παραλία κάτω από το ξενοδοχείο Steris στις 12.55 μεσημβρινής. Αξίζει να σχολιάσουμε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και 4 Κινέζοι ψευτομασέρ οι οποίοι με το σκεπτικό ότι όλοι οι Ανατολίτες είναι δήθεν εκπαιδευμένοι σε θέματα μασαζ, πωλούσαν την υπηρεσία αυτή στους λουόμενους της παραλίας. Μιλήσαμε με το κ. Νίκο Μαρινάκη, ιδιοκτήτη ιστιτούτου SPA & masaz σε μεγάλο 5άστερο ξενοδοχείο της παραλιακής, για τις επιπτώσεις που υπάρχουν από τους ψευτομασέρ, ο οποίος μας είπε τα εξής:
"... πρόκειται για ένα μεγάλο και καλοστημένο δίκτυο απάτης σε πολλές παραλίες της Κρήτης όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση και εύκολα "χάνεται" κανείς. Αυτοί οι ανθρωποι είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία διότι όντας και παντελώς ανεκπαίδευτοι προκαλούν εκτεταμένες σωματικές βλάβες σε ανυποψίαστους τουρίστες, οι οποίοι αργότερα ενίοτε έρχονται σε εμάς για τη θεραπεία τους".

Επιτέλους Συλλήψεις

Οι δημοτικοί αστυνομικοί προέβησαν σε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων και εξοπλισμού και η τουριστική αστυνομία συνέλαβε 3 Κινέζες, 1 Κινέζο, 1 Πακιστανό από το Μπαγκλαντές και μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία πωλούσε παράνομα ντόνατς και άλλα είδη τύπου σνακ.

Ύστερα από πολλά χρόνια αδράνειας σήμερα έγινε μια καλή αρχή  και ελπίζουμε οι
στιγμιότυπο από τη σημερινή σύλληψη των
παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών κάτω
από το ξενοδοχείο STERIS
συναρμόδιες υπηρεσίες να συνεχίσουν το έργο της πάταξης του παράνομου παραεμπορίου στη περιοχή που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους τοπικούς επιχειρηματίες και μάστιγα εδώ και χρόνια για το σύνολο της κοινωνίας του Ρεθύμνου.

Συγχαρητήρια αξίζουν στο διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας κ. Κωστή Ηλιάκη και τους αστυνομικούς του, για την άμεση επέμβαση στο συμβάν όπως επίσης και στο τοπικό τμήμα της τουριστικής αστυνομίας, το οποίο έδρασε ταχύτητα και μπόρεσαν να συλλάβουν  αρκετά άτομα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ρεθύμνου, το οποίο αφού εξέτασε αρχικά τα ταξιδιωτικά έγγραφα των αλλοδαπών, ακολούθως επέδωσε διοικητικά πρόστιμα στους παράνομους μικροπωλητές και για 1η φορά αφέθησαν ελεύθεροι με την σύσταση να μην υποπέσουν στο ίδιο παράπτωμα.

Λάθη από τη Νομαρχία

Το οξύμωρο στην ιστορία είναι ότι όπως μας ενημέρωσε και ο αξιωματικός του Α.Τ. που έκανε την έρευνα, κ. Γ Τριχάκης, η μια εκ των συλληφθέντων, η Αλβανέζα υπήκοος είχε όλα τα νόμιμα έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι μπορούσε να πουλάει τα προϊόντα της νομίμως - ΠΑΝΤΟΥ!!

Εδώ διαπιστώνεται η λανθασμένη πρακτική της Νομαρχίας η οποία εκδίδει ορισμένες φορές τέτοιες άδειες σε μικροπωλητές. Κανονικά λοιπόν οφείλει να αναφέρει σε ευκρινές σημείο της παρεχόμενης άδειας, το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο ο μικροπωλητής μπορεί να πουλάει το προϊόν του.

Σε κάθε περίπτωση, στην παραλία επάνω κανείς δεν έχει δικαίωμα πώλησης και η Νομαρχία πρέπει τώρα να ανακαλέσει αυτές τις άδειες ούτως ώστε να ορίσει νέες που να αναγράφουν τα συγκεκριμένα και ορθός ενδεδειγμένα σημεία πώλησης.

Εκπρόσωποι του τοπικού συλλόγου εστίασης αναφέρουν ότι
«... οι επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται στη παραλία και πληρώνουν μεγάλα ποσά στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δήμο για την εκμετάλλευση της όμορης χρήσης της παραλίας τους, δεν έχουν δικαίωμα να πουλούν τα νόμιμα και ελεγμένα από την Υγειονομική υπηρεσία προϊόντα τους «επί της άμμου» και το σημαντικότερο ... «επί της δική τους άμμου»!
Πως είναι δυνατόν λοιπόν συγκεκριμένοι αλλοδαποί να γυρίζουν με Νομαρχιακές άδειες οι οποίες έχουν εκδοθεί με λάθη & κενά  και να πουλούν ασύστολα και ανεξέλεγκτα από το Νομίατρο, προϊόντα

Εδώ να σημειώσουμε ότι μας καταγγέλθηκε ότι ο σύζυγος της σημερινής συλληφθείσας μικροπωλητού εξ Αλβανίας, τριγυρίζει με τετράτροχη μοτοσυκλέτα (τύπου "γουρούνα") πάνω στην άμμο και ανάμεσα από τις ομπρέλες (αν είναι δυνατόν!!!) και πουλά ντόνατς και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.
Επιβάλλεται η Νομαρχία, ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο να πάρουν θέση στα ως άνω προβλήματα που δεν είναι και λίγα. Η Δημοτική Αστυνομία και το Α.Τ. εκτελούν το καθήκον τους σωστά και τώρα είναι η ώρα της "πολιτείας".
Αναμένουμε ενημέρωση επ αυτού και θα επανέλθουμε στο ρεπορτάζ με νέα στοιχεία.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία