Είναι τυχαίο γεγονός η ταυτόχρονη συγκέντρωση ακροδεξιών και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας; Θα δείξει..

Εκτύπωση

Είναι τυχαίο γεγονός η ταυτόχρονη συγκέντρωση ακροδεξιών και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας; Θα δείξει..

Συλλαλητήριο την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν, μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, ζητώντας την τιμωρία του αστυνομικού που έσκισε το Κοράνι. Εν τω μεταξύ με δεδομένο το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε, την περασμένη Τετάρτη, με αντιρατσιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και ζήτησε αυτοσυγκράτηση αναλαμβάνοντας έτσι την πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Παρόλαυτά οι εκπρόσωποι των Μουσουλμανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα χωρίστηκαν στα δύο καθώς στη σύσκεψη που είχαν πριν από δύο μέρες διαχώρισαν τη στάση τους ως προς το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Παρασκευής, για τη βεβήλωση του Κορανίου από αστυνομικό. Στην πολύωρη σύσκεψη που συμμετείχαν όλες οι μουσουλμανικές μεταναστευτικές κοινότητες, οι Αιγύπτιοι, οι Αλβανοί και ορισμένοι Άραβες μετανάστες, αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στην πορεία καθώς όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης κ. Ναΐμ Ελγαντούρ «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μπορεί να λυθεί μόνο ειρηνικά χωρίς βία και βαρβαρότητες». Η Ένωση, όπως είπε ο κ. Ελγαντούρ έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένει τη δικαστική απόφαση εμπιστευόμενη τη Δικαιοσύνη.

Από την άλλη πλευρά αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εμφανίζονται οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί μετανάστες και γι? αυτό θα συμμετάσχουν συλλαλητήριο ζητώντας τη συγνώμη του αρμόδιου Υπουργού για τη «βεβήλωση του θρησκευτικού τους συμβόλου».

Τα μέτρα της Αστυνομίας, αναμένονται δρακώντεια προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα με τις καταστροφές περιουσιών στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη περισσότερο ανησυχιτικό για την έκβαση της πορείας είναι το ότι σχεδόν την ίδια ώρα, ομάδες ακροδεξιών με την υπογραφή «Εθνική Επιτροπή Μνήμης» θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία της Μητρόπολης προκειμένου να τιμηθεί έτσι «η αντίσταση του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στους Οθωμανούς», με αφορμή τη συμπλήρωση 556 ετών από την άλωση της Πόλης.

Το γεγονός της ταύτισης των δύο συγκεντρώσεων από μόνο του ίσως να μην προκαλεί ανησυχία. Η υποψία της ανησυχίας όμως γεννάται εάν λάβουμε υπόψη μας τις επιθέσεις που καταγράφονται τελευταία κατά μεταναστών από ακροδεξιά στοιχεία. Οι πολύ συχνές, ομαδικές συνήθως, επιθέσεις που καταγράφονται συμπεριλαμβάνουν χτυπήματα με γκλόμπ, και σιδερογροθιές, βαριά τραυματισμένους μετανάστες στα νοσοκομεία, συνθέτοντας έτσι ένα κλίμα τρομοκρατίας και έχθρας μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών.

Ας ελπίσουμε να αποφευχθούν τα χειρότερα...    

Ε.Δ.


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία