Επίσκεψη ενημέρωσης Μαρκογιαννάκη στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Επίσκεψη ενημέρωσης Μαρκογιαννάκη στο Ρέθυμνο

Τη Σχολή Χωροφυλακής, την Πυροσβεστική και τη Νομαρχία επισκέφθηκε στις 28 Μαΐου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τσιατούρα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκώστα.

Ο Υπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε η Βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε συσκέψεις και συναντήσεις με τους Διοικητές και Αξιωματικούς των Υπηρεσιών που επισκέφθηκε καθώς και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Σκοπός των επισκέψεων του κ. Αναπληρωτή Υπουργού και του κ. Αρχηγού ήταν να ενημερωθεί από τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών και των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
.

Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση που είχε ο κ. Μαρκογιαννάκης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ρεθύμνου κ. Χρήστο Μπουραντά, προέκυψε το ότι η συνεργασία της Υπηρεσίας είναι άψογη με τη Νομαρχία αλλά η συνεργασία με τους Δήμους του Νομού χρήζει βελτίωσης.

Το βασικό πρόβλημα της συνεργασίας παρουσιάζεται στην αύξηση των παράνομων χωματερών οι οποίες εκτός των άλλων δεν είναι καν περιφραγμένες. Όπως επισήμανε σχετικά με το θέμα ο κ. Μαρκογιαννάκης, οι χωματερές στην Ελλάδα δημιουργούν την πιο συχνή αιτία των πυρκαγιών.

Σχετικά με το θέμα της πυρόσβεσης στο Νομό του Ρεθύμνου, ο Νομάρχης κ. Παπαδάκης ζήτησε από τον Υπουργό αύξηση των κονδυλίων προς τους Δήμους, για την αντιπυρική προστασία και τη δημιουργία μόνιμων κλιμακίων Πυροσβεστικής στις περιοχές της Κρύας Βρύσης, του Πλακιά και του Αποδούλου, περιοχές που πλήττονται κάθε χρόνο από καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο Υπουργός αυτό που μπόρεσε μέχρι στιγμής να υποσχεθεί είναι η πραγματοποίηση της άφιξης στο Νομό 2 ελικοπτέρων κατάσβεσης στις 15 με 20 Ιουνίου ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Επιπλέον στη συνάντηση που είχε ο Νομάρχης Ρεθύμνου με τον Υπουργό, ο κ. Παπαδάκης μίλησε για το αίσθημα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία εξ αιτίας του ελλείμματος που παρουσιάζει η έννομη τάξη στο Νομό, παρά τη βελτίωση που υπάρχει τελευταία στον τομέα αυτό.
Συνεχίζοντας ο κ. Νομάρχης είπε: "...Πιστεύουμε ότι για να βελτιωθεί ή να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να ληφθούν ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις στηρίζοντας την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου. Είναι απαραίτητη η ενίσχυσή της με εξειδικευμένο προσωπικό και η παροχή σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής, κινήσεις που θα διευκολύνουν το έργο της Αστ.Διεύθυνσης αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί ουσιαστικά μέχρι σήμερα παρά τις υποσχέσεις όλων".
Σχετικά με τα παραπάνω ο κ. Μαρκογιαννάκης απαντώντας στον κ. Παπαδάκη αναφέρθηκε στα 2 ΤΑΕ των 140 ατόμων που ενισχύουν το Νομό καθώς αποτελεί μια πολύ ισχυρή δύναμη κρούσης.

Τέλος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε την ανάγκη απόκτησης νέου κτηρίου της Αστυνομίας καθώς όπως επισήμανε και ο Νομάρχης « η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στεγάζεται σε ένα κτήριο παλιό και πραγματικά απαράδεκτο».
Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδάκης είπε «... θεωρούμε ότι η ανέγερση ενός σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου θα αποσυμφορήσει τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης και θα βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες στέγασης των υπαλλήλων της αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διαπίστωσε την πραγματικά άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης της Αστυνομίας σε νέο κτήριο αφού όπως είπε το τωρινό, δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε μια απλή σύσκεψη όπως τη σημερινή που αναγκαστικά πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Σχολής Χωροφυλακής.

Εκτιμώντας, λοιπόν, ο κ. Μαρκογιαννάκης την «... μεγάλη εκκρεμότητα ετών για το Νομό Ρεθύμνης» όπως είπε, τόνισε ότι το Αστυνομικό Μέγαρο θα γίνει, αυτό όμως εξαρτάται αυτή τη στιγμή εξολοκλήρου από τις ενέργειες και τη συνεργασία της Τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι έτοιμο να βάλει την υπογραφή για την έναρξη των εργασιών, αρκεί να επιλυθούν κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον επιλεγμένο χώρο ανέγερσης των εγκαταστάσεων.

Στο πρόγραμμα του κ. Μαρκογιαννάκη ήταν να επισκεφθεί και τους τέσσερις Νομούς της Κρήτης. Οι επισκέψεις όμως περιορίστηκαν μόνο στους δύο Νομούς αυτών του Ρεθύμνου και Χανίων. Ο λόγος είναι ότι στις 29 Μαϊου πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας των Μουσουλμάνων στην Αθήνα στην οποία αναμένεται ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Ως εκ τούτου η παρουσία εκεί και του Υπουργού αλλά και των δύο Αρχηγών των Σωμάτων που τον συνόδευσαν, κρίθηκε αναγκαία.       

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία