Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου

Εκτύπωση

Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου


του Νίκου
Νίνου
Κύριε Πρόεδρε
Διαμαρτυρόμενοι, για μια σειρά από γεγονότα, πράξεις και παραλείψεις, εκ μέρους της πλειοψηφίας του δήμου, προβαίνουμε προ ημερήσιας διάταξης, στην παρούσα διαμαρτυρία μας, η οποία ζητούμε να καταχωρηθεί στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου.

Στην σημερινή ημερήσια διάταξη έχει εγγραφεί το θέμα της «λαϊκής αγοράς»!
Αναμφίβολα είναι αρμοδιότητα και δικαίωμα σας, να εγγράψετε οποιοδήποτε θέμα κρίνετε, στην ημερήσια διάταξη!
Συνεπώς δεν τίθεται καμιά παρατήρηση ούτε αμφισβήτηση, από κανένα.
Η κριτική, και η διαμαρτυρία μας, αφορά στα όσα έγιναν, δημοσίως ( ή και κρυφίως;) γύρω από το θέμα αυτό.

Α) οι δημοσιογράφοι «ήξεραν» τις προτάσεις της δημοτ. αρχής, και το προεδρείο δεν γνώριζε τίποτα (ή μήπως γνώριζε, αλλά και εκείνο «σιγούσε», εντασσόμενο στην «γραμμή» της δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο;).
Εν πάσει περιπτώσει, ο «φάκελλος των θεμάτων», δεν γνώριζε τίποτα!
Αυτονόητα, και εμείς οι δημοτ. σύμβουλοι, δεν γνωρίζαμε τίποτα!
Αυτό αποτελεί κατάφωρο ευτελισμό του οργάνου, και όλων ημών που είμαστε μέλη του! Τουλάχιστον κάποιοι εδώ μέσα, αυτό αισθανόμαστε!

Β) Μετά από την αυτονόητη και δικαιολογημένη δημόσια διαμαρτυρία μου, σε τοπικό ραδιόφωνο, χθες, βγήκε σήμερα ο κ δήμαρχος [άραγε υπό ποια αρμοδιότητα!] για να αντικρούσει την διαμαρτυρία μου, και μετά από παρέμβαση (σήμερα, στο ραδιόφωνο), του προέδρου παραγωγών, εξήγγειλε την απόσυρση του θέματος!

Αυτή η ...εξαγγελία του κ δημάρχου, αποτελεί μια, ακόμη, πράξη ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου!

Υπό ποίαν ιδιότητα, υπό ποίαν αρμοδιότητα, υπό ποίαν νομιμότητα, ο κ δήμαρχος, έχει τέτοια εξουσιοδότηση, έχει τέτοιο δικαίωμα!

Οφείλουμε να βάλλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους!

  1. Να αντιληφθεί ο κ δήμαρχος, ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, δεν έχει καμιά σχέση με το δημοτικό συμβούλιο! Απλώς παρίσταται, και έχει δικαίωμα λόγου! Θα του διαβάσουμε, (και ζητούμε από το ΔΣ να μας ακούσει προσεκτικά, και να συμφωνήσει μαζί μας), τον ρόλο του από τον ΚΔΚΚ, άρθρο 86!

...διάβασα, από τον ΚΔΚΚ, το άρθρο 86 ...
Λέει πουθενά, ότι έχει δικαιώματα να εξαγγέλει αποσύρσεις θεμάτων, ή να κρατεί μυστικές τις εισηγήσεις θεμάτων κλπ;

  1. το άρθρο 95 παραγρ. 5 του ΚΔΚΚ, λέει, ότι «στις συνεδριάσεις του ΔΣ προσκαλείται ο δήμαρχος»!!!»

επίσης, ότι «μετέχει στις συζητήσεις, χωρίς δικαίωμα ψήφου»

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι ο κ δήμαρχος είναι, κατά κάποιο τρόπο, ακροατής, όπως και οι παρόντες συμπολίτες, με 2 επισημάνσεις,

  • έχει δικαίωμα προτεραιότητας λόγου {άσχετα αν γίνεται κατάχρηση}
  • και έχει την υποχρέωση της υλοποίησης όσων αποφασίζει το δημ συμβούλιο

Αποτελεί, λοιπόν, σημαντικό ολίσθημα του κ δημάρχου, για μια ακόμη φορά, να παρεμβαίνει, και μάλιστα δημοσίως, στα του δημοτικού συμβουλίου!!!

Ερχόμαστε και στην ουσία του θέματος της λαϊκής, όσον αφορά στο όργανο του ΔΣ .

Η λαϊκή, αποτελεί ένα ακόμη θέμα, στο οποίο το ΔΣ σύρεται, και δίνει την εντύπωση πως «παίζει» και κάνει «παιδικά πείσματα»!

Πριν 3 μήνες, η επιτροπή την οποία είχε ορίσει το ΔΣ, μας έφερε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση ανταποκρινόμενη στην εντολή που είχε πάρει από το ΔΣ!

Θα θυμίσω, ότι, και τότε, δημοσίως ο κ δήμαρχος, απαντώντας στους δημοσιογράφους, είχε «προεξωφλήσει», ότι αυτή η πρόταση δεν θα περάσει, προκαταλαμβάνοντας το ΔΣ, το οποίο {μόνο εκείνο!} είχε το δικαίωμα της απόφασης!

Το ΔΣ, πήρε μια απόφαση {είχε, και έχει, αυτό το δικαίωμα} και ώρισε να ζητηθεί από το Λιμεν. ταμείο, μια 3μηνη προθεσμία, παραμονής της λαϊκής στην Μαρίνα!

Να ξεκαθαρίσουμε, ότι αυτήν την 3μηνη προθεσμία δεν την πήρε κανείς άλλος, αλλά εμείς εδώ, για να έχουμε χρόνο να βρούμε λύση!

Το λιμενικό ταμείο μας έδωσε την αιτηθείσα 3μηνη προθεσμία!

Εμείς, δηλαδή ο κ δήμαρχος, που έχει την ευθύνη υλοποίησης των αποφάσεων του ΔΣ,οι υπηρεσίες μας, που συνδράμουν το ΔΣ στην λειτουργία του, δεν κάναμε απολύτως τίποτε!

Απεναντίας, πριν λίγες μέρες, λίγο πριν την εκπνοή του 3μήνου, ο κ δήμαρχος ζήτησε την επικαιροποίηση της απόφασης του λιμεν. ταμείου, δηλ την οριστικοποίηση της προθεσμίας 28 -5-2009, να διώξουν την λαϊκή, χωρίς καμιά ενέργεια για μεταφορά της κάπου αλλού!

Αυτήν την εντολή είχε καταλάβει ο κ δήμαρχος από την απόφαση, προ 3μήνου, του ΔΣ;

Και τούτες τις «θολές» μέρες, στον ειδησεογραφικό «αέρα» της πόλης ακούγοντας διάφορα... επτασφράγιστα «μυστικά», για υπάρχουσες προτάσεις νέων θέσεων κλπ

Που είναι ο διάλογος, που είναι η ενημέρωση και οι αντίλογοι!

Νοοτροπίες μυστικοσυμβουλίων, νοοτροπίες αντιδημοκρατικές, νοοτροπίες εκβιαστικές με τετελεσμένα γεγονότα, νοοτροπίες επικίνδυνες για την κοινωνική ηρεμία!.

Σήμερα δεν συζητιέται, γιατί δεν μπορούσε να συζητηθεί, θέμα λαϊκής!

Όμως τα γεγονότα έγιναν και οι αποδείξεις της επικίνδυνης λειτουργικής σας μένουν.

Όμως κύριε πρόεδρε
Υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι, στις οποίες οφείλετε, εννοώ η δημοτική αρχή, να διορθωθείτε!
Να απαριθμήσω κάποια θέματα.

  1. δεν επιτρέπεται να ερωτά ο επικεφαλής της μειοψηφίας, εγγράφως, για δημοτικά θέματα, και να μην παίρνει, ποτέ, απαντήσεις! Διαβάστε την υποχρέωση σας στον ΚΔΚΚ άρθρο 100, που επιτάσσει προθεσμία 30 ημερών.
  2. δεν επιτρέπεται να υποβάλλει, γραπτές, προτάσεις ο επικεφαλής της μειοψηφίας, και αυτές να αραχνιάζουν σε κάποια συρτάρια, η να ταξιδεύουν σε κάδους απορριμάτων!
  3. δεν επιτρέπεται να διαθέτουν άνετα γραφεία και γραμματείς, όλα τα στελέχη της πλειοψηφίας, και να αρνείσθε να εκπληρώσετε την νομική υποχρέωση σας, για παροχή γραφείου και γραμματέως, στην μειοψηφία! Εκτός της νομικής υποχρέωσης σας, υπάρχει και η ηθική και πολιτική υποχρέωση σας γιατί (όπως φαίνεται) ξεχάσατε, ότι αν δεν υπήρχε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, η τεχνική υπηρεσία θα στεγαζόταν ακόμη εδώ!
  4. δεν επιτρέπεται να συνεδριάζει η ΔΕ, όποτε προκύψει και όπου προκύψει, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, (ισότιμο του δημ συμβουλίου) του δήμου!
  5. δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει νομική κάλυψη όλων των θεμάτων για τα οποία αποφασίζουμε και αναλαμβάνουμε, (μόνοι μας!), τεράστιες ευθύνες!

Σεις, κύριε δήμαρχε, ούτε ψηφίζετε, ούτε (όπως ξεκάθαρα το λέει ο ΚΔΚΚ!) έχετε ευθύνες!
Για όλα τα προηγούμενα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας η δημοτική μας παράταξη θα αποχωρήσει από το σημερινό δημοτ. συμβούλιο.
Επιφυλασσόμαστε για την μετέπειτα αντίδραση μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία