ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 180 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παρακολούθησαν τα σεμινάρια του Ενυδρείου

Εκτύπωση

180 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παρακολούθησαν τα σεμινάρια του Ενυδρείου...
ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Πάνω από 180 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παρακολούθησαν τα σεμινάρια με θέμα, «Εικαστική προσέγγιση του Θαλάσσιου στοιχείου» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «Θαλασσόκοσμου» του Ενυδρείου Κρήτης. Τα σεμινάρια οργανώθηκαν από τον τομέα ερμηνείας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του «Θαλασσόκοσμου» σε συνεργασία με την εικαστικό κυρία Μαρία Χουλάκη και απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Του Νίκου Αγγελάκη

Κατά τη διάρκεια της σειράς των σεμιναρίων, οι εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά να ταξιδέψουν στο θαλάσσιο περιβάλλον, μέσα από τον μαγικό κόσμο της τέχνης. Στόχος ήταν η μετουσίωση της βιωματικής σχέσης με το χώρο του Ενυδρείου, μέσα από ένα παιχνίδι της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης.

Κι ενώ με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παραπάνω δραστηριότητα του Ενυδρείου για τους «μεγάλους» φίλους του, μια άλλη δραστηριότητα ξεκινά αυτή την φορά για τους «μικρούς» του φίλους.

Tο Ενυδρείο λοιπόν θα προσφέρει στους μικρούς του φίλους διέξοδο στη δημιουργικότητα και τη φαντασία μέσω των εκπαιδευτικών δημιουργικών προγραμμάτων του. Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί μια ώρα, έχει διαφορετικά πιθανά θέματα και περιλαμβάνει: Μια γενική ενημέρωση σχετικά με το θέμα κάθε φορά, οδηγίες για το δημιουργικό μέσο που χρησιμοποιείται (πηλός, κοπτικά κλπ) και αρκετό χρόνο για δημιουργία και ελεύθερη έκφραση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το «Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος» στο τηλέφωνο: 2810-337788

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία