Προπηλακισμός Ψαρουδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εκτύπωση

Προπηλακισμός Ψαρουδάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο


28/5/09
Από την πρώτη στιγμή φάνηκε το τεταμένο κλίμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27 Μαΐου, στου οποίου την ημερήσια διάταξη πρώτο θέμα ήταν ο χώρος διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης στη Μαρίνα Ρεθύμνου. Αυτό όμως που ακολούθησε στη συνέχεια εντός και εκτός της αίθουσας των Δημ.Συμβουλίων ξεπερνάει κάθε τολμηρή φαντασία.

Με την έναρξη της συζήτησης προτάθηκε προς ψήφιση η απόσυρση του θέματος της Λαϊκής από την "ατζέντα" και η μετακύλησή του την επόμενη εβδομάδα καθώς λόγω του ότι το Δημοτικό συμβούλιο συνέπεσε με το Νομαρχιακό δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συζήτηση εκπρόσωποι της Νομαρχίας, όπου η παρουσία τους κρίθηκε απαραίτητη.

Παρόλαυτά ο νεοεπανεκλεγείς Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης πήρε το λόγο για να ζητήσει να συζητηθεί έστω το θέμα με την κατάθεση των ήδη έτοιμων σχετικών προτάσεων του Εμπορικού Συλλόγου.
Στη συνέχεια όμως και ενώ ο κ. Ψαρουδάκης μιλούσε, κάποια στιγμή υποστήριξε ότι στη Λαϊκή λειτουργεί το παραεμπόριο το οποίο θίγει τα οικονομικά συμφέροντα των μελών του Συλλόγου. Πριν καλά καλά προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του ο κ. Ψαρουδάκης οι παραγωγοί και οι έμποροι της Λαϊκής που είχαν γεμίσει την αίθουσα του Συμβουλίου προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, εξαπέλυσαν φραστική αρχικά επίθεση εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου αποκαλώντας τον με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Ψαρουδάκης αναγκάστηκε στη συνέχεια να εγκαταλείψει την αίθουσα, ενώ οι παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους εξοργισμένους που έτρεξαν από πίσω του και τον χτύπησαν, ενώ προχωρούσε προς την έξοδο του Δημαρχείου.

Για «προσχεδιασμένο επεισόδιο» μίλησε στη συνέχεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης ενώ όπως είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Λίτινας θα συνταχθεί κείμενο που θα καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές ενάντια σε νόμιμα εκλεγμένο πρόσωπο.

Τέλος καμία απόφαση για την τύχη της Λαϊκής Αγοράς της Πέμπτης δεν πάρθηκε καθώς το θέμα αποσύρθηκε οπότε και θα συνεχίσει μέχρι στιγμής να πραγματοποιείται στο χώρο της Μαρίνας.

Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες βλάπτουν τους θεσμούς της δημοκρατίας στη πόλη μας. Τραμπουκισμοί και νταϊλίκια μόνο καλό δεν θα αποφέρουν στα όποια σχέδια των παραγωγών και εμπόρων της Λαϊκής και στα όποια αιτήματά τους. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι καταδικαστέες από το σύνολο της κοινωνίας μας η οποία βέβαιον είναι ότι δεν θα δει με καλό μάτι πλέον τις όποιες απαιτήσεις των εκπροσώπων της Λαϊκής.
Οι ψυχραιμότεροι οφείλουν στο μέλλον να περιφρουρήσουν και να συγκρατήσουν τους ένθερμους συναδέλφους τους αν τελικά επιζητούν γόνιμες λύσεις για τα συμφέροντά τους.

Ένταση όμως δημιουργήθηκε και μεταξύ των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και του Δημάρχου κ. Μαρινάκη. Συγκεκριμένα ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Δερεδάκης και Βαβουράκης έκαναν λόγο για αντιδημοκρατικές ενέργειες του Δημάρχουν και για καταστρατήγηση των θεσμών του ιδίου του Δ.Συμβουλίου.
Ο λόγος όπως οι ίδιοι ανέφεραν ήταν ότι ο Δήμαρχος έλαβε μόνος του την απόφαση αναβολής της συζήτησης για το θέμα της λαϊκής και μάλιστα σε ραδιοφωνική εκπομπή.
όπως οι ίδιοι καταγγέλουν μόνο ο πρόεδρος του Δ.Σ. μπορεί να εισηγηθεί κάτι τέτοιο.

Σχετικά με αυτές τις κατηγορίες ο δήμαρχος απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν επέβαλε ο ίδιος την αναβολή της συζήτησης και ότι στην συγκεκριμένη πρωϊνή εκμπομπή και σε συζήτηση που είχε με το πρόεδρο της Λαϊκής κ. Τσιμπίδη, ανέφερε ότι θα ζητήσει από το κ. Λίτινα, το πρόεδρο του Δ.Σ. την εισήγηση περί της αναβολής.
"... Γνωρίζω πολύ καλά και τις αρμοδιότητες μου και τις υποχρεώσεις μου και ουδέποτε έχω πράξει θεσμική ή εξουσιαστική υπέρβαση. Αν τώρα κάποιοι επιθυμούν να διαστρεβλώνουν τα λόγια μου εγώ προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με αυτά"  είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία