ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Διανοίγεται η οδός Λευκωσίας στη περιοχή Γιόφυρο

Εκτύπωση


Μία από τις δύο εναλλακτικές
προτάσεις κυκλοφοριακής ρύθμισης
 
ΔΙΑΝΟΙΓΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΟΦΥΡΟ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Ξημέρη, τον Πρόεδρο και τους συμβούλους του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίαςτου Δήμου, επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 27/5/009 την περιοχή Γιόφυρο όπου γίνονται οι σχετικές διανοίξεις.

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης και διαπλάτυνσης της Οδού Λευκωσίας από την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη έως την Δυτική παράπλευρο του Πολυκαταστήματος, όπου θα διαμορφωθεί ένας νέος δρόμος πλάτους 10 μέτρων με ιδία μέσα και πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Μετά τη διάνοιξη, θα πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες δικτύωσης που απαιτούνται, καθώς και η ασφαλτόστρωση του, προκειμένου να παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης έδωσε τις σχετικές οδηγίες στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τα υπηρεσιακά στελέχη προκειμένου να προχωρήσουν στη νέα χάραξη και την μελέτη αναβάθμισης και διάνοιξης της Οδού Χριστομιχάλη Ξυλούρη, ως ορίζει το Σχέδιο Πόλης ώστε να δημιουργηθεί ένα νέος δρόμος, πλάτους 16 μέτρα.

Επίσης ο κ. Κουράκης, ανακοίνωσε ότι έχει ζητηθεί από τον Δήμο στην εταιρία του πολυκαταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή, να καταθέσει την μελέτη στατικής ενίσχυσης ώστε να κατεδαφισθεί και το υπόλοιπο τμήμα του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η ενοποίηση όλης της οδού Λευκωσίας.

Τόνισε δε, ότι η ευρύτερη περιοχή, αποκτά μια νέα εικόνα με αυτές τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις ανάπλασης και την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή την επόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάσει δύο εναλλακτικές μελέτες κυκλοφοριακής ρύθμισης, στη Λεωφ. 62 Μαρτύρων που θα εξυπηρετεί την κυκλοφορία στην  ευρύτερη περιοχή.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία