Αναδρομική ανατιμολόγηση καταναλώσεων ηλεκτρικού ρεύματος

Εκτύπωση

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ»
Την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη ζητάει με έγγραφό του το Επιμελητήριο Ρεθύμνης προκειμένου να μην υπάρξει από την ΔΕΗ αναδρομική χρέωση από το Μάρτιο του έτους 2005 των καταναλώσεων ηλεκτρικού ρεύματος των μεταποιητικών επιχειρήσεων που δεν θα μπορέσουν να προσκομίσουν στη ΔΕΗ την απαιτούμενη άδεια εγκατάστασης ή λειτουργίας.

Ειδικότερα, το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ στην πόλη μας, με ατομικά σημειώματα που αποστέλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα, καλεί τις μεταποιητικές επιχειρήσεις να καταθέσουν στις Υπηρεσίες της εντός δύο μηνών άδεια εγκατάστασης ή λειτουργίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση και εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή θα προβεί σε αλλαγή τιμολογίου από Βιομηχανική σε Εμπορική χρήση και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ανατιμολόγηση των καταναλώσεών τους από τον Μάρτιο του 2005 έως σήμερα.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του το Επιμελητήριο, είναι γνωστές οι δυσκολίες ανταπόκρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις αυξημένες υποχρεώσεις και στα έξοδα λειτουργίας τους λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, του υπερεπαγγελματισμού, της μείωσης του τουρισμού και της συνεχιζόμενης πολιτικής οικονομικής λιτότητας.
Για τους λόγους αυτούς θεωρείται δεδομένη η «ηθική» υποχρέωση της ΔΕΗ, λόγω των υπαρχουσών αυτών δυσμενών συγκυριών, να βοηθήσει και όχι να εξοντώσει τις επιχειρήσεις - πελάτες της με την αναδρομική αναπροσαρμογή των καταναλώσεών τους σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αυτές αδυνατούν να προσκομίσουν την αιτούμενη άδεια εγκατάστασης ή λειτουργίας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία