Η μεγάλη αδικία για τη λαϊκή και το Πάρκιγκ στη Μαρίνα

Εκτύπωση

Η μεγάλη αδικία για τη λαϊκή και το Πάρκιγκ στη Μαρίνα
2 μέτρα και 2 σταθμά;

Την πρώτη θέση στη λίστα των θεμάτων της ημερίσιας διάταξης του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, 27 Μαϊου στις επτά το απόγευμα, έχει η συζήτηση σχετικά με το χώρο διεξαγωγής της Λαϊκής της Πέμπτης. Το θέμα έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα ποικίλες αντιδράσεις και διάφορα καυτά για κάποιους ζητήματα πάνω στο θέμα, έχει θίξει και η "ΡΑ".
Στην επιστολή του  κ. Κατικά που ακολουθεί μπορούμε να πάρουμε μια γεύση ακόμη για το τι πρόκειται να συζητηθεί και να ακουστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  
"
του Γιώργου
Κατικά
Ένα θέμα που συζητείται τους τελευταίους μήνες είναι η τοποθεσία της λαϊκής που γίνεται στο χώρο της Μαρίνας κάθε Πέμπτη. Πριν από 3 μήνες είχαμε πάρει απόφαση στο ΔΣ του Δήμου να φύγει από το χώρο της Μαρίνας γιατί δεν επιτρέπεται από το νόμο να διενεργείται καμία δραστηριότητα μη σχετική με το λιμάνι. Δώσαμε μάλιστα ένα περιθώριο 3 μηνών ώστε να οριστεί από τη δημοτική Αρχή ο νέος χώρος για τους εμπόρους της λαϊκής. Ο χρόνος πέρασε, ο χώρος δε βρέθηκε και το πρόβλημα παραμένει.

Τους τρεις μήνες που πέρασαν έπρεπε η Δημοτική αρχή του Δήμου Ρεθύμνου να κατασταλάξει και να ορίσει επίσημα το σημείο που θα γίνεται η λαϊκή κάθε Πέμπτη και στη συνέχεια όφειλε να φτιάξει βασικές υποδομές και κανονισμούς όπως:
α) να κάνουν ένα κανονισμό λειτουργίας που να ορίζει πως πρέπει να λειτουργεί η λαϊκή...
β)να φτιάξουν κάποιες βασικές υποδομές (π.χ χημικές τουαλέτες κτλ).
γ)να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει αστυνόμευση
δ)να ορίσουν εκ νέου ποιοι έμποροι θα έχουν δικαίωμα να είναι στη λαϊκή και όχι όποιος θέλει( να ζητήσει ο Δήμος από τη Νομαρχία)   

Το διάστημα των 3 μηνών της παράτασης που έδωσε το ΔΣ ενώ έπρεπε να γινόταν συζήτηση και να τεθούν μαζί με άλλες προτάσεις και τα παραπάνω, εκφράζω με λύπη μου ότι δεν έγινε καμία ενέργεια.

Αυτό βέβαια που με ώθησε περισσότερο στο να γράψω είναι η μεγάλη αδικία που συμβαίνει στη πόλη μας.

Και τι εννοώ;
Η κύρια αιτία της μεταφοράς της λαϊκής είναι η εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ότι καμία λειτουργία άσχετη με το λιμάνι δεν πρέπει να διεξάγετε σε καμία Μαρίνα.

Από την άλλη όμως η μαρίνα χρησιμοποιείται ως πάρκιγκ με αντίτιμο. Από τη μία διώχνουν τους εμπόρους της λαϊκής και από την άλλη στήνουν επιχειρήσεις...(από το κανονισμό της Μαρίνας παράνομα). Από τη μία θέλουν να εφαρμόσουν το νόμο και από την άλλη τον καταστρατηγούν;

Γιατί;
Η εφεύρεση της εκμετάλλευσης της μαρίνας σε ιδιώτη είναι δημιούργημα της νέας Δημοτικής αρχής.  

Μήπως πρέπει να καταλάβει ο κ.Δήμαρχος ότι η Μαρίνα είναι για τους Δημότες και μόνο για αυτούς και όχι για τέτοιου είδους μπίζνες; Η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι ολική και όχι επιλεκτική. Ότι στο κάτω κάτω  η λαϊκή διεξάγεται μια φορά τη βδομάδα και για κάποιες ώρες στο χώρο της μαρίνας ενώ το πάρκιγκ εκεί είναι μόνιμα;

Τα σχόλια δικά σας.    

Πριν από 2 μήνες περίπου η Δημοτική Αρχή έκανε αύξηση 100% στους δημότες που χρησιμοποιούν στο ακριβώς από πάνω δρόμο δημοτικό πάρκιγκ επί της Γιαμπουδάκη. Θέλω να πιστεύω ότι είναι τυχαίο γεγονός..."

 

Ο Γιώργος Κατικάς είναι
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνου
Δημοτικής Κίνησης Πολιτών

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία