Τι να προσέξετε στα Τέλη Κυκλοφορίας

Εκτύπωση

Αυξημένα κατά 20% σε σχέση με πέρσι.. ξεκίνησε η προμήθεια των σημάτων

Αυξημένα κατά 20% είναι φέτος τα τέλη κυκλοφορίας και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ΙΧ δεν προμηθευτούν έγκαιρα το σήμα τελών κυκλοφορίας θα αναγκαστούν να πληρώσουν "όπως συμβαίνει κάθε χρόνο" το διπλάσιο ποσό.

ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ

·  Έως 300 κυβικά: 18 ευρώ

·  Από 301 έως 785 κυβικά: 46 ευρώ

·  Από 786 έως 1357 κυβικά: 112 ευρώ

·  Από 1358 έως 1928 κυβικά: 202 ευρώ

·  Από 1929 έως 2357 κυβικά: 446 ευρώ

·  Πάνω από 2.358 κυβικά: 580 ευρώ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ

Η προμήθεια των σημάτων ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου και μπορεί να γίνει από τις εφορίες, τις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, τις συνεταιριστικές και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι Τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛ.ΤΑ. χορηγούν τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έως και τις31 Δεκεμβρίου. Για τα Δημοσίας Χρήσεως αυτοκίνητα, τα σήματα τελών κυκλοφορίας χορηγούνται μόνο από τις Δ.Ο.Υ.

Οι κυρώσεις

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας του ειδικού σήματος επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Για τα οχήματα με κυβισμό 785 κ.εκ. το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
Για οχήματα με κυβισμό από 786 κ.εκ και άνω, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στον κυβισμό του κινητήρα του οχήματος. Έτσι για ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.εκ. με τέλη κυκλοφορίας 202 ευρώ όποιος παραλάβει εκπρόθεσμα το σήμα θα πρέπει να πληρώσει 404 ευρώ.
Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το μισό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυβισμό του.

Σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου μετά την 1η Ιανουαρίου 2009 και εφόσον ο οδηγός δεν έχει αγοράσει το σήμα τελών κυκλοφορίας αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Επιστρέφονται εφόσον ο οδηγός προσκομίσει το σήμα και το αποδεικτικό πληρωμής.

Το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι επικολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 30 ευρώ, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Πρόστιμο ύψους 30 ευρώ θα πληρώσουν και οι οδηγοί στην περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του σήματος.

Οι τράπεζες από τις οποίες μπορεί να γίνει η αγορά των σημάτων είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ALPHA BANK

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

CITIBANK

MARFIN - ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

MILLENΝIUM BANK

PROBANΚ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία