Ποδήλατο σε όλους.

Εκτύπωση

ιδέες για υλοποίηση!

του κ Νίκου Νίνου
δημοτικού συμβούλου δήμου Ρεθύμνου

 

 

Γίνεται ,σε όλη την Ευρώπη, μια προσπάθεια προώθησης των εναλλακτικών δυνατοτήτων μετακίνησης των πολιτών.
Μέσα σ αυτήν την προσπάθεια, εντάσσεται η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, για την οποία γίνονται διάφορες προσπάθειες, από τους δήμους ,και όχι μόνον.

Οι δήμοι φτιάχνουν ποδηλατοδρόμους, ιδρύουν μονάδες ενοικίασης ή δωρεάν προσφοράς ποδηλάτων, και κάνουν διάφορες άλλες δράσεις προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου.

Η ειδησεογραφία φέρνει διάφορες, πρωτοποριακές και μελετημένες, περιπτώσεις υλοποίησης δράσεων προώθησης της ποδηλατόχρησης, για τις μετακινήσεις μας.

Επί παραδείγματι, γνωστή εταιρεία ζυθοποιίας, στο Βέλγιο, πριμοδοτεί και εορτάζει τα πρώτα «γενέθλια»[ δηλαδή, όταν κλείνουν τον πρώτο χρόνο εργασίας τους] των εργαζομένων της, δίνοντας τους ,σε ειδική τελετή, ένα ποδήλατο.

Οι εορτές αυτές, παίρνουν μια χροιά  επιβράβευσης ,και θριαμβευτικής ένταξης στην οικογένεια, στην ομάδα, των ποδηλατών.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν διπλό όφελος, αφού «δένουν» και ομογενοποιούν το προσωπικό τους, αλλά και παρουσιάζουν ένα οικολογικό πρόσωπο ,προς τα έξω, κάτι που «πουλάει» πολύ στην εποχή μας.

Δεν μπορεί να πει κανείς ,ότι η ποδηλατόχρηση λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, όμως ,υπό προϋποθέσεις, αμβλύνει, σημαντικά, το πρόβλημα.

Με το παρόν σημείωμα μας, θέτουμε την πρόταση, της ευρείας καθιέρωσης των ποδηλατοβραβείων, σε όλες τις περιπτώσεις βραβεύσεων και πριμοδοτήσεων.

Θα είναι και αυτή η κίνηση ,μια δράση, προς την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία