Συνάντηση για την προστασία του Φράγματος ποταμών και της περιοχής

Εκτύπωση

Συνάντηση για την προστασία του Φράγματος ποταμών και της περιοχής

Την επομένη των εγκαινίων του Φράγματος στο Αμάρι, πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, στη Νομαρχία, μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, σύσκεψη αναφορικά στην προστασία του νερού του Φράγματος των Ποταμών και στην ήπια ανάπτυξη της περιοχής.
Ειδικότερα για το 2ο μέρος, αυτό της ήπιας ανάπτυξης της γύρω περιοχής, πολλά έχουμε γράψει και αναφέρει στη "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ" με αιχμή του δόρατος τις αναφορές μας για την αναγκαιότητα της θεσμοθέτησης συγκεκριμένου χωροταξικού που θα επιβάλει στους ιδιοκτήτες των οικοπεδικών εκτάσεων να ακολουθήσουν συγκεκριμένες πρακτικές όσων αφορά την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων. Αξια συγαρητηρίων λοιπόν η πρωτοβουλία της Νομαρχίας για την εν λόγω συνάντηση και μάλιστα μια μόνο ημέρα μετά τα εγκαίνια του φράγματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, οι Αντινομάρχες, κ. Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη, κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη, ο Δήμαρχος Συβρίτου, κ. Μιχάλης Πετρακάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας, κ. Συμεών Γιαννάκης, ο Διευθυντής ΟΑΔΥΚ Ρεθύμνου, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, η Διευθύντρια Δασών Ρεθύμνου, κ. Κωνσταντίνα Σπυριδάκη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, κ. Μιχάλης Δεληγιαννάκης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η προστασία του υδάτινου δυναμικού αλλά και ο περιβάλλων χώρος, ώστε αυτό το μεγάλο έργο να δώσει τη δυνατότητα της περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής με την αξιοποίηση και εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Για αυτό το λόγο προέχει άμεσα να διευθετηθεί το αποχετευτικό ζήτημα των τριών γειτονικών οικισμών (Πατσός, Παντάνασσα, Βολιώνες ) και να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατό μια μελέτη για την προστασία της λίμνης και την ήπια ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά με αυτό τον θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα ο Διευθυντής ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο μαζί με άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επισκεφτούν ανάλογα έργα, όπως το Φράγμα του Μόρνου και τη Λίμνη Πλαστήρα, προκειμένου να λάβουν σχετική πληροφόρηση. Στη συνέχεια θα επισκεφτούν το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Μπαλτά για να λάβουν οδηγίες και διευκρινίσεις για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, που θα αναλάβει η Διεύθυνση Ρεθύμνου του ΟΑΔΥΚ.

Επιμέλεια:Ελπίδα Δημακοπούλου


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία