Γήπεδο μοτοκρός στο Ρέθυμνο..

Εκτύπωση

του κ Νίκου Νίνου δημοτικού συμβούλου
επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο Ρεθύμνου

 

Υπάρχει μια ζωντανή κοινωνική ομάδα στην περιοχή μας, που είναι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για την άσκηση της άθλησης τους ,αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, λόγω έλλειψης χωροθέτησης ενός νόμιμου χώρου, όπου θα μπορούσαν να αθληθούν ,με ασφάλεια, και χωρίς να οχλούν κανένα.

Η ύπαρξη, σήμερα, ενός στοιχειώδους ιδιωτικού χώρου, δεν μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα.

Το Ρέθυμνο οφείλει να δρομολογήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού ,προκειμένου να ¨ «φρεσκάρει» και να ενδυναμώσει, το τουριστικό προϊόν του.

Ο αθλητικός τουρισμός ,τόσον ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός, πρέπει να αποτελέσει ένα από τα νέα προϊόντα ,με τα οποία θα εμπλουτίσουμε το τουριστικό «ράφι» μας.

Ένα στοιχείο του αθλητικού τουρισμού, το οποίο και ζητιέται και μπορεί να αναπτυχθεί στον τόπο μας, είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Τα τοπικά διαμερίσματα με τα οποία ενισχύθηκε  ο δήμος μας [ τονίζω την λέξη ενισχύθηκε, γιατί αυτή είναι η αλήθεια!], έφεραν μαζί τους μια σημαντική προίκα.

Από αυτήν την προίκα μπορεί να ικανοποιηθεί το υφιστάμενο αίτημα ,η υπαρκτή ανάγκη, η αναγκαία και χρήσιμη δράση, η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου για το μοτοκρός.

Προτείνω ,και θα υποβάλλω γραπτό αίτημα στον δήμο, να συσταθεί μια ομάδα εργασίας ,από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, τον ΔΑΟΡ, και τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Ρεθύμνου, με αντικείμενο την συνεργασία αυτών των εμπλεκόμενων φορέων ,για τον εντοπισμό του κατάλληλου δημοτικού χώρου ,στα εκτός οικισμών δημοτικά ακίνητα, στον οποίο να επιδιώξουμε την δημιουργία του μοτοκρός.

Δεν είναι δύσκολο το πρόβλημα και η χρησιμότητα  του αποτελέσματος θα είναι ουσιαστική και σημαντική.

Όσον αφορά στην οικονομική παράμετρο, δεν είναι τόσο αξεπέραστα τα στοιχεία ,αφού σε πρώτη φάση μπορεί να γίνει μια κατ αρχήν διαμόρφωση με πόρους του δήμου και βοήθεια των μοτοσικλετιστών, και στην συνέχεια  να επιδιωχθεί η χρηματοδότηση [ με έναν από τους διάφορους, γνωστούς, δυνατούς τρόπους ], της ολοκλήρωσης του αθλητικού κέντρου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η χρησιμότητα, η ανάγκη και η χρηστικότητα του κέντρου είναι δεδομένες.

Κάθε πορεία υλοποίησης ενός στόχου, έχει μια αρχή.

Ας την κάνουμε ,λοιπόν, για το αθλητικό κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού Ρεθύμνου!

Να αποκτήσει η περιοχή μας μια υποδομή, με αθλητική ,αλλά και οικονομική χρησιμότητα.

 

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Αθλητικά

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία