Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Ευρωεκλογών παρουσία Κωστή Χατζηδάκη στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια Ευρωεκλογών παρουσία Κωστή Χατζηδάκη στο Ρέθυμνο

Την ένταξη της Ελλάδας στην Ενιαία Οικονομική Πολιτική και την ελληνική συμμετοχή στην Ευρώπη εξασφάλισε το 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση τριάντα χρόνων από τότε και ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ρεθύμνου, πραγματοποίησε και στο Ρέθυμνο, όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εκδήλωση με θέμα «30 χρόνια Ευρωεκλογές: 1979-2009».


Της Ελπίδας
Δημακοπούλου
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαϊου στο ξενοδοχείο «Porto Rethymno». Ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του "Ινστιτούτου Δημοκρατίας" και Καθηγητής του "Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Καραμανλής", κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ χρέη συντονιστή είχε αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαος Παπαδάκης.

Εύλογο όμως ήταν, λίγο πριν την αναμέτρηση των κομμάτων στις Ευρωεκλογές, η συζήτηση να περιστραφεί και γύρω από τα εσωτερικά ζητήματα της Κυβέρνησης.
Έτσι ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει λόγους να φοβάται τις επόμενες Εθνικές εκλογές και ότι σε καμία περίπτωση οι Ευρωεκλογές δεν αποτελούν δημοψήφισμα αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση Καραμανλή σε περίπτωση αρνητικού για την Ν.Δ.  αποτελέσματος.

Μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε δηλώσεις της, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να μην απέχουν από τις Ευρωεκλογές καθώς η συμμετοχή όλων είναι σημαντική για την μετέπειτα πορεία της Ελλάδας μεταξύ των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία