Μάριος Σαλμάς: Ηλθον ... ΔΕΝ είδον και απήλθον!

Εκτύπωση

Μάριος Σαλμάς: Ηλθον ... ΔΕΝ είδον και απήλθον!

Απαράδεκτη όσο και ανεύθυνη η συμπεριφορά του Υφυπουργού Υγείας απέναντι στο Ρέθυμνο.

του Βασίλη Κασιμάτη
23/5/09

Αισθητή έγινε σε όλο το Ρέθυμνο η πράξη του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά να μην συμπεριλάβει σχετική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου προχθές που βρέθηκε στο Νομό  μας. Δυσμενή τα σχόλια από κατοίκους και παράγοντες του Ρεθύμνου.

Αν ο Υφυπουργός Υγείας έρχεται στο Ρέθυμνο και δε περνά έστω για τη τυπική επιθεώρηση στο κορυφαίο ίδρυμα υγείας του Νομού μας, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, τότε μήπως κάνουμε λόγο για το ότι η κυβέρνηση επιδεικτικά κωφεύει στα προβλήματα που ποικιλοτρόπως της έχουν τεθεί σχετικώς.
Τόσο οι ασθενείς και το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό όσο και η Διοίκηση του ιδρύματος αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μύρια όσια και η κυβέρνηση άφαντη ακόμα και όταν διέρχεται δια του εκπροσώπου της στα θέματα Υγείας, από το Ρέθυμνο.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργης Παπαδάκης, με αφορμή την προχθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού στο Νομό, η οποία δε συμπεριλάμβανε ενημερωτική συνάντησή του στο "πολύπαθο" Νοσοκομείο Ρεθύμνου, με τη Διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ούτε καν συνάντησή του με τις τοπικές αρχές του Νομού για σειρά ζητημάτων της αρμοδιότητάς του (πχ εξεύρεση οικοπεδικού χώρου για το νέο νοσοκομείο, λειτουργία του Νοσοκομείου κ.α.) απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό, η οποία κοινοποιείται μάλιστα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στους δύο Βουλευτές του Νομού.

Η Επιστολή αναφέρει τα εξής:

" Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω αλλά και να διαμαρτυρηθώ σε σχέση με την πρόσφατη επίσκεψη σας στο Ρέθυμνο, που «έτυχε» να την πληροφορηθούμε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την επόμενη της επίσκεψης.

Συγκεκριμένα τα φύλλα των τοπικών εφημερίδων την 21 Μαΐου 2009 πληροφορούσαν τους πολίτες του Ρεθύμνου, ότι ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριος Σαλμάς επισκέφθηκε το Ρέθυμνο στις 20 του μήνα, γεγονός που δεν γνώριζε ούτε ο Νομάρχης, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε καν ο Βουλευτής κ. Ηλίας Λαμπίρης, καθηγητής Ιατρικής.

Κύριε Υφυπουργέ, το Ρέθυμνο αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στο χώρο της Υγείας όπως για παράδειγμα στο Γενικό Νοσοκομείο, που σημειωτέον το έργο επέκτασης της Ψυχιατρικής κλινικής του το εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αντιμετωπίζοντας πολλαπλά προβλήματα τόσο σε σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του όσο και με τις συνθήκες εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού του αλλά και εντέλει με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους πολίτες, ειδικά τις σημερινές μέρες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά νέες ασθένειες όπως τη νέα γρίπη των χοίρων. Επίσης στο Γηροκομείο Ρεθύμνου, που σημειωτέον τα έργα επέκτασής του επίσης τα εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εδώ και πολλά χρόνια αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του Νομού, λόγω των ανολοκλήρωτων κτιριακών του εγκαταστάσεων, αλλά και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι αυξημένα τα προβλήματα αφού υφίσταται ένα σύγχρονο κτίριο εδώ και επτά χρόνια που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να υποδέχεται άτομα με αναπηρίες και δεν έχει λειτουργήσει ολοκληρωμένα αφού η στελέχωση του είναι μηδαμινή. Επίσης πολλά είναι τα προβλήματα που αφορούν στην Πρόνοια αλλά και σε Άτομα με Αναπηρία.

Κύριε Υφυπουργέ,

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία σας με τις αρμόδιες υπηρεσίες που εκτελούν αυτά τα έργα, με το Δήμαρχο της πόλης αλλά και τον Βουλευτή κ. Λαμπίρη διακεκριμένο καθηγητή Ιατρικής, μόνο όφελος και γνώσεις για το τι συμβαίνει στο Νομό μας στο χώρο της Υγείας θα μπορούσε να σας προσδώσει. Ευχόμαστε οι υποσχέσεις σας για στελέχωση του Νοσοκομείου και του Γηροκομείου να γίνουν πραγματικότητα αφού αποτελούν επιτακτική ανάγκη και να μην παραμείνουν στις καλένδες όπως συμβαίνει με τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου ο οποίος σε επίσκεψή του στο Ρέθυμνου προ διετίας είχε προβεί σε ανάλογες υποσχέσεις επιλέγοντας και τότε να μην συναντήσει τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ευχόμαστε να μη συνεχιστεί η απαξίωση των θεσμών και η μονομερής ενημέρωση αφού πιστεύω ότι δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, επίλυση για την οποία δυστυχώς δεν μας πείσατε".


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία