Μήνυμα της βουλευτού Ρεθύμνου της Ν.Δ. για την 68η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Εκτύπωση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 68η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σε μια εποχή, κατά την οποία τα ζητήματα της παγκόσμιας ειρήνης κυριαρχούν και οι διεθνείς δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες απαιτούν συνένωση δυνάμεων, σύμπνοια και αποφασιστικότητα, το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν μας, μας εμπνέει, μας ενθαρρύνει και μας καθοδηγεί.

Η μάχη της Κρήτης αποτελεί ένα λαμπρό γεγονός καθώς οι μαχητές του νησιού μας και οι δυνάμεις των συμμάχων, μέσα από την κοινή αγωνιστική τους δράση, πέτυχαν τότε να αλλάξουν την ροή της ιστορίας και να ανατρέψουν τα βίαια, ιμπεριαλιστικά, απάνθρωπα σχέδια της κυρίαρχης και έως τότε άτρωτης δύναμης της εποχής.

Η άνευ προηγουμένου εποποιία της μάχης της Κρήτης λειτουργεί για όλους μας σήμερα ως υπενθύμιση χρέους.

Ως παρακαταθήκη ιερή.

Γιατί κάθε υπεύθυνος άνθρωπος οφείλει να αγωνίζεται με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των υπέρτατων αξιών της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της υπεροχής του δικαίου.

Οφείλει να αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον. Την ανάπτυξη, την ευημερία, την πρόοδο.

Και η θυσία των Ελλήνων και των Συμμάχων εκείνο το Μάιο, αποκτά σήμερα ένα ιδιαίτερα συμβολικό περιεχόμενο και μας ωθεί σε επίμονη, σταθερή και αποτελεσματική προώθηση των πολλών και σημαντικών που μπορούμε να πετύχουμε, όταν αποφασίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας παραμερίζοντας τις επιμέρους διαφορές.

Ας αντλήσουμε λοιπόν τα μηνύματα και τα παραδείγματα της ιστορίας μας και ας κινηθούμε ενωτικά, δυναμικά, μαχητικά και αισιόδοξα στο δρόμο του μέλλοντος μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία