Επίσκεψη της κ.Κεφαλογιάννη στις Σίσσες του Δ.Γεροποτάμου

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο των συνεχών επισκέψεων της στα χωριά του Ρεθύμνου και της αμέσου επαφής της με τους κατοίκους της υπαίθρου, επισκέφθηκε την Τετάρτη 20/5 το απόγευμα τις Σίσσες του Δήμου Γεροποτάμου.

Στον παραλιακό οικισμό είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους τους τοπικούς εκπροσώπους του Δήμου, του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και τους κατοίκους για τα ζητήματα, τα οποία τους απασχολούν, τις προτεραιότητες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο τοπικό προϊόν του αλάδανου, μοναδικό στον κόσμο, το οποίο ωστόσο δεν έχει την απαιτούμενη προβολή και προώθηση.

Η Βουλευτής του νομού ενημερώθηκε για την παραδοσιακή διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του προϊόντος, η οποία σιγά - σιγά εγκαταλείπεται, αφού δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα στήριξης από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προτίθεται μάλιστα να εξετάσει κάθε δυνατότητα ανάδειξης αυτού του προϊόντος, το οποίο για ολόκληρες δεκαετίες αποτέλεσε βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας,

Γενικότερα η κ. Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τους κατοίκους των Σισσών για την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της και την στήριξη της στην προώθηση των θεμάτων, που τους απασχολούν για την ανάπτυξη και το μέλλον του παραλιακού οικισμού.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία