Κανένας λόγος ανησυχίας για κρούσμα της νέας γρίπης στη Κρήτη

Εκτύπωση

Κανένας λόγος ανησυχίας για κρούσμα της νέας γρίπης στη Κρήτη

της Χρύσας Βενέρη

Καθησυχαστικά εμφανίζονται τα στελέχη του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με το συναγερμό που σήμανε στο νοσηλευτικό ίδρυμα το απόγευμα στις 20/5.

Και αυτό γιατί επικοινωνία με το Γενικό νοσοκομείο Χανίων ανέφερε πιθανό κρούσμα της νέας γρίπης σε ένα 30 χρονο άντρα που μόλις είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό.
Ο άντρας είχε μεταβεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων όταν ένιωσε αδιαθεσία και υποπτευμένος αναφορικά με τη γρίπη δεν έχασε χρόνο.
Οι επικοινωνίες του Ιατρικού Προσωπικού του ΠΑΓΝΗ με τους Ιατρούς των Χανίων ήταν καθησυχαστικές εξ αρχής καθώς οι πρώτες εξετάσεις στο νεαρό άντρα δεν έδιναν σημάδια ανησυχίας. Ωστόσο η μεταφορά του στο ΠΑΓΝΗ που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για πιθανά κρούσματα κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους με την κλινική του εικόνα να μην έχει αλλάξει.
Η δειγματοληψία που έγινε στον 30 χρονο από τα Χανιά εστάλη σε εξειδικευμένα κέντρα στην Αθήνα ούτως ώστε να διαβεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται για κρούσμα παρά τις αρχικές ανησυχίες. Παρόλα αυτά το ΠΑΓΝΗ παραμένει σε επιφυλακή όπως πολλά νοσοκομεία της χώρας με το Υπουργείο Υγείας να εφιστά την προσοχή των διοικήσεων και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται και στο Νομό Ηρακλείου τα μέτρα ελέγχου των επισκεπτών στις πύλες εισόδου με πρωταρχικό μέλημα το Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του οποίου η κίνηση τους θερινούς μήνες αυξάνεται σημαντικά. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία