Λιτή και γεμάτη Κρήτη η τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων που διεξάγονται στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Λιτή και γεμάτη Κρήτη η τελετή έναρξης των Πανελλήνιων Φοιτητικών Πρωταθλημάτων Ατομικών Αγωνισμάτων που διεξάγονται στο Ρέθυμνο

Σε μια σεμνή τελετή έναρξης που εμπεριείχε τον πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης ξεκίνησαν και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης 20/5 τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο.
Στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Γάλλου, παρουσία του Νομάρχη Ρεθύμνης κ. Γιώργη Παπαδάκη, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Μαρινάκη του προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Κυρίτση και των υπόλοιπων συνδιοργανώτων των πρωταθλημάτων, οι σπουδαστές που εκπροσωπούν 29 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Ελλάδα παρέλασαν στη μεγαλύτερη γιορτή του Φοιτητικού Αθλητισμού.
Την τελετή άνοιξαν τα παιδιά του Γυμναστικού Συλλόγου ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ με ένα εύθυμο χορευτικό και η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και χοροί της Κρήτης από τον Αλέξανδρο Παπαδάκης που έπαιξε παραδοσιακή ασκομπαντούρα και λύρα και από τον λαουτιέρη Αδαμάντιο Μυξάκη.
Το χορευτικό συγκρότημα «Το Ξαθέρι» εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Γάλλου, για να δώσει τη σκυτάλη στη σπουδάστρια Ελευθερία Ζολώτα, η οποία αναφώνησε τον όρκο του αθλητή.
Την τελετή έναρξης έκλεισε ο χαιρετισμός του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Θεοφάνη Κιτσόπουλου.

Τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Ατομικών Αγωνισμάτων συνδιοργανώνονται από Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Ρεθύμνης, ενώ υποστηρικτές είναι η Νομαρχία Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία