ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μπαραζ συναντήσεων της κ.Σχοιναράκη

Εκτύπωση

ΣΤΗΝ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη επισκέφθηκαν εκπρόσωποι των βετεράνων της Κύπρου από το Τάγμα Εθνοφυλακής Πάφου. Οι βετεράνοι, πολλοί από τους οποίους πολέμησαν στα γεγονότα της εισβολής του 1974, βρίσκονται στην Κρήτη στα πλαίσια επισκέψεων τους σε στρατιωτικά στρατόπεδα καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι η Κρήτη και η Κύπρος διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν και την ίδια με την Κύπρο, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά το 1978.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε.
Διαρκείς είναι οι δράσεις της Νομαρχίας Ηρακλείου για την τουριστική ανάπτυξη, για την οποία εφαρμόζει ολοκληρωμένο σχέδιο για την προβολή του Νομού μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτά τα πλαίσια η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη παρέθεσε δείπνο εργασίας το βράδυ Κινέζους δημοσιογράφους, υψηλόβαθμα στελέχη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Κίνας σε εστιατόριο της πόλης. Το ενδιαφέρον τους για την Κρήτη είναι ιδιαίτερα υψηλό έπειτα και από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νησί ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Χου Ζιντάο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αντιπροσωπεία των Κινέζων δημοσιογράφων αποτελούνταν από 11 άτομα, ενώ μαζί τους βρίσκονταν η προϊσταμένη Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μαρίνα Ζακυνθινάκη και ο ακόλουθος τύπου και επικοινωνίας κ. Γιώργος Αποστολάκης. Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν εκτός των άλλων ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κ. Δημήτρης Χρονάκης καθώς και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιώργος Μαρής.

Η κ. Σχοιναράκη συζήτησε εκτενώς μαζί τους θέματα που αφορούν το Νομό μας και τα προϊόντα του. Όπως τόνισε η Νομάρχης ο νομός Ηρακλείου αποτελεί τόπο εκπληκτικής ομορφιάς, που συγκεντρώνει τα τρία κατεξοχήν ελκυστικά στοιχεία της Κρήτης: τις φυσικές καλλονές, το ήπιο κλίμα, και τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο. Τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τόπου συνδυάζονται με την υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή και υπηρεσίες, συνθέτοντας έτσι μια μοναδική ποιοτική τουριστική προσφορά.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των Κινέζων δημοσιογράφων για το φυσικό περιβάλλον, το πολιτιστικό απόθεμα, τα αγροτικά προϊόντα χαρακτηρισμένα ως Π.Ο.Π. όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, τα γαλακτοκομικά αλλά και οι παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, η κρητική κουζίνα και το κρητικό διατροφικό πρότυπο, που απολαμβάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σχοιναράκη τόνισε ότι ο νομός Ηρακλείου είναι ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και για όλα τα είδη τουρισμού, καθώς προσφέρει υπηρεσίες για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός περιπέτειας κ.ά.

Παράλληλα η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στην πολιτική της Νομαρχιακής Αρχής, την οποία χαρακτηρίζει η προσπάθεια για σύνδεση, αλληλεπίδραση, και παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής. Οι δράσεις που υλοποιεί η Νομαρχία Ηρακλείου στοχεύουν:
α) στην ανάδειξη και ανάπτυξη των λιγότερο γνωστών περιοχών του νομού που βρίσκονται στην ενδοχώρα και το νότο,
β) στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού,
γ) στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο,
δ) στη διάδοση των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, και της κρητικής διατροφής και κουζίνας.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε πραγματοποιείται συνεργασία με τις υπόλοιπες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Κρήτης για την υλοποίηση του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας.

Όπως ανέφερε η κ. Σχοιναράκη αυτές οι δράσεις έχουν ταυτόχρονα πολλαπλά οφέλη τόσο για τον αγροτικό όσο και για τον τουριστικό τομέα, και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο στον αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού Ηρακλείου.

Τέλος, η συζήτηση κινήθηκε και γύρω από τις σχέσεις Ελλήνων και Κινέζων που ήταν πάντοτε φιλικές ενώ επιθυμία όλων είναι να ανοιχθούν νέες ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη προς όφελος των δύο λαών. Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι παρέμειναν στην Κρήτη από τις 18 έως τις 20 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Νομό επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τυποποιητήρια παραδοσιακών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο.
 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΖΑΝΑΡΗΔΩΝ
Με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καζανάρηδων συναντήθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη.
Η κ. Σχοιναράκη συνομίλησε μαζί τους για τη δράση, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ποιότητας και στην πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του συλλόγου.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καζανάρηδων και μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με το προϊόν.
Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου στοχεύουμε στη στήριξη των τοπικών μας προϊόντων και βεβαίως στην ανάδειξή τους. Έτσι, βρισκόμαστε δίπλα στους καζανάρηδες, γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μαζί συνεργαζόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να δοθούν λύσεις. Από κει και μετά είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει το παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης και να βοηθήσει στην ανάδειξή του. Εξάλλου πρόκειται για ένα προϊόν που θα λέγαμε ότι είναι καθαρό και έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει άλλα ξενόφερτα ποτά. Δε μπορεί να φτάσουμε στο σημείο η ρακί να έχει την τύχη της σταφίδας, δηλαδή τα παραδοσιακά μας προϊόντα ένα - ένα να φθίνουν. Γι αυτό ακριβώς είναι ακόμη πιο σημαντική, ακόμη πιο επιβεβλημένη η στήριξη του προϊόντος και βεβαίως η συνεργασία όλων μας προκειμένου να το πετύχουμε».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία