ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Μάθε για το Αλκοόλ"

Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ»
Ημερίδα - σεμινάριο με θέμα «Μάθε για το Αλκοόλ» πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Ηρακλείου και το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ Ατόμων «Επιστροφή».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την εβδομάδα πρόληψης για το αλκοόλ, και απευθυνόταν με τη μορφή σεμιναρίου και ομάδων εργασίας σε συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του νομού. Συγκεκριμένα ομιλητής ήταν ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Συλλόγου «Επιστροφή» κ. Γιάννης Μουζάς.

Στην ημερίδα ο εντεταλμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Γιώργος Πιτσούλης, επεσήμανε: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ Ατόμων «Επιστροφή», στα πλαίσια της πολιτικής για την πρόληψη και την αγωγή υγείας συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις δράσεις που αφορούν στην πρόληψη για το αλκοόλ.

Απευθυνθήκαμε στον πολίτη με συγκεκριμένες καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι οδηγοί, οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις δράσεις για την εβδομάδα πρόληψης για το αλκοόλ. Η σημερινή ημερίδα απευθύνεται στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Ένα τέτοιο διαδραστικό σεμινάριο οργανώσαμε και το 2008 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί είναι οι καλύτεροι πολλαπλασιαστές γνώσεων και πληροφοριών προς τα παιδιά όσον αφορά στην πρόληψη.

Να σημειωθεί επίσης ότι έως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία του Νομού από το Σύλλογο «Επιστροφή» σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αμφίδρομη και πρωτότυπη δράση. Τα παιδιά θα ενημερωθούν σχετικά με το αλκοόλ από την προηγούμενη μέρα των σεμιναρίων μέσω έντυπου υλικού, ενώ στη διάρκεια των επισκέψεων θα δημιουργήσουν ομάδες εργασίας με ειδικούς από το Σύλλογο, εκφράζοντας τόσο τις απορίες όσο και τις απόψεις τους».

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία