Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" και πάλι στη κυκλοφορία

Εκτύπωση

Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" και
πάλι στη κυκλοφορία  

 

21/5/09

Σήμερα το απόγευμα στις 18.10 μας κάλεσε τηλεφωνικά  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΝΕ κ. Μανώλης Γαλανάκης  ο οποίος μας ενημέρωσε "από πρώτο χέρι" ότι σε 5
τoυ Βασίλη
Κασιμάτη
λεπτά λύνουν κάβους (Βιτσέντζος Κορνάρος) και αναχωρούν για τη πραγματοποίηση του ακυρωθέντος χθεσινού δρομολογίου για τα Κύθηρα.
Αναγνώρισε την ταλαιπωρία των Κυθήριων αλλά όπως μας ανέφερε "δυστυχώς ήταν κάτι το αναπόφευκτο".
Από ότι μας ενημέρωσε ο ίδιος ύστερα από ένα δικαστικό θρίλερ ήρθαν σε συμβιβασμό με τις πετρελαϊκές εταιρίες, κατάσχεση πλέον δεν υπάρχει και τα δρομολόγια επί του παρόντος θα εκτελούνται κανονικά.

Το πρόβλημα από ότι μας ανέφερε εστιάζεται σε παλιές οφειλές της εταιρίας πριν την απορρόφηση της από την ΑΝΕΚ.

Σε ερώτηση που θέσαμε στο κ. Γαλανάκη σχετικά με το ποσό της επιδότησης που έλαβε η εταιρία και αναφερόμαστε στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και το αν τελικά δεν ήταν αρκετά, μας ανέφερε ότι τα χρήματα που έλαβαν σαφώς ήταν τα «σωστά» αλλά τα έξοδα είναι τόσο δυσβάσταχτα, οι ανελλειμένες υποχρεώσεις ομοίως και με συνυπολογιζόμενη και την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελληνική ναυτιλία και όχι μόνο, όλα αυτά συντελούν σε ένα γκρίζο σκηνικό που κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι.

«...όταν ξεκινήσαμε κλείσαμε τα πετρέλαια στα 50 περίπου δολάρια και τώρα ταξιδεύουμε με 150 δολάρια» μας ανέφερε συμπληρωματικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΝΕ θέλοντας να μας αποδείξει τις τεράστιες διαφορές στα τιμολόγια που έχει επιβάλει η οικονομική κρίση.

«Σε κάθε περίπτωση η εταιρία η οποία έχει και την στήριξη της ΑΝΕΚ θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και σε αυτό παλεύουμε καθημερινά» είπε ο κ. Γαλανάκης.

Μας ανέφερε μάλιστα ότι η ΛΑΝΕ προσανατολίζεται να εισάγει στο εβδομαδιαίο δρομολόγιο του Ε/Ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» και την σύνδεση του Ρεθύμνου με τη Μήλο, νέο το οποίο είναι αρκετά αξιόλογο αν σκεφτεί κανείς τα οικονομικά οφέλη που τυχόν θα απορρέουν από αυτή τη σύνδεση.

Εμείς σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να δούμε σύντομα την ΛΑΝΕ να υλοποιεί το βασικό της στόχο που είναι η σύντομη αντικατάσταση  του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» με ένα αρκετά πιο σύγχρονο (10ετίας) το οποίο θα συνδέει το Ρέθυμνο με το Πειραιά 3 φορές την εβδομάδα.


Στο Ρέθυμνο κανονικά

Για την ιστορία και λόγω της αυξημένων τηλεφωνημάτων από αναγνώστες μας το «Βιτσέντζος Κορνάρος» θα καταπλεύσει κανονικά το Σάββατο στο Ρέθυμνο ως ήταν προγραμματισμένο.

Ακολούθως σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που απέστειλε η εταιρία στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην εφημερίδα μας, την «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» .

  


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία