Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Βρετανού Πρέσβη στον Νομάρχη Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Βρετανού Πρέσβη στον Νομάρχη Ρεθύμνου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, πραγματοποίησε στις 21 Μαϊου ο νέος Πρέσβης της Βρετανίας, κ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, συνοδευόμενος από την Υποπρόξενο κα Κλερ Φραγκάκη.

Ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε τον κ. Λάντσμαν, άριστο γνώστη της ελληνική γλώσσας, για την ιστορία, τους οικονομικούς δείκτες και τους αναπτυξιακούς πυλώνες του Νομού, με ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και το Πανεπιστήμιο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στους Βρετανούς μόνιμους κατοίκους του νησιού και στους Βρετανούς τουρίστες, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη και το Νομό Ρεθύμνου συγκεκριμένα. Επίσης στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε ο ρόλος των μεταναστών στην παραγωγική διαδικασία του τόπου, αλλά και οι επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του Νομού, ιδιαίτερα δε στον τουριστικό τομέα, από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων κατά την οποία ο κ. Παπαδάκης δώρισε στον κ. Λάντσμαν ένα αντίγραφο βυζαντινής εικόνας και εκείνος ανταπέδωσε με ένα βιβλίο με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό για το κτίριο της Πρεσβείας στην Αθήνα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντινομάρχες κα Ζωή Σιταρένιου - Μπριλλάκη και κα Γιάννα Κεφαλογιάννη - Μπιρλιράκη.

Γ.Τ. ΝΑΡ


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία