Απάντηση στην αναφορά της Όλγας στη Βουλή για τη φύλαξη των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπυρίδωνα Ταλιαδούρο στην από 4 Μαΐου 2009 αναφορά της στη Βουλή για το ζήτημα της φύλαξης των κτιρίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Υφυπουργός σχετικά με το θέμα αυτό απαντά, ότι με την αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/259/3556/01-06-2007 απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εγκρίθηκε η κάλυψη οκτώ κενών θέσεων του κλάδου ΥΕ Φυλάκων - Νυκτοφυλάκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την πρόσληψη οκτώ νέων φυλάκων.

Επίσης σύμφωνα με την αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/52/2727βπ.ε. απόφαση της ίδιας επιτροπής, εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου δεκατριών ατόμων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για ένα χρόνο με αντικείμενο την φύλαξη και επιτήρηση των εγκαταστάσεων του ιδρύματος. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση στάλθηκε προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο για να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Τέλος στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2009, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αιτήθηκε εκτός των άλλων και την πρόσληψη δεκαπέντε μονίμων υπαλλήλων κατηγορίας ΥΕ - Φυλάκων - Δασοπυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας.
Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί προς έγκριση στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας - Οικονομικών και Εσωτερικών.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία