Πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το Επιστημονικό Συμπόσιο

Εκτύπωση

Πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο το Επιστημονικό Συμπόσιο
Από την Παρασκευή 22 Μαίου 2009 και για το επόμενο τριήμερο, πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο Ελληνο-Ευρωπαϊκό 2ήμερο Συνεργασίας γύρω από την Εκπαίδευση και Έρευνα στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία, μετά από πρωτοβουλία του καθηγητή Πανεπιστημίου Βερολίνου και Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ηλία Λαμπίρη και του κ. DietmarWolter, καθηγητή Πανεπιστημίου του Αμβούργου.

Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν καθηγητές εκπρόσωποι Γερμανικών, Ιταλικών και Ελβετικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων. Συμμετέχουν επίσης Έλληνες συνάδελφοί τους από τις Ορθοπαιδικές κλινικές των Πανεπιστημίων της Ελλάδας (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Πατρών και Κρήτης).

Σκοπός του επιστημονικού συμποσίου είναι:

  1. Η αλληλοενημέρωση για νέες δυνατότητες εκπαίδευσης φοιτητών και ειδικευόμενων ιατρών αλλά και ειδικευμένων Ορθοπαιδικών στη Μηχανική του Μυοσκελετικού Συστήματος.
  2. Η εκπαίδευση στην ασφαλή επιλογή και εφαρμογή των νέων Τεχνικών και εμφυτευμάτων και υλικών στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία.
  3. Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστείας για συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων Ιατρών και Μηχανικών που ασχολούνται με την εμβιομηχανική. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας Επιστημόνων των παραπάνω χωρών, πρόκειται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, κάτι που διακαώς προωθεί η Ε.Ε.

Είναι τιμή για το Ρέθυμνο την Πόλη των Γραμμάτων, να φιλοξενεί αυτή την οργάνωση της 1ης Επιστημονικής Διευρωπαϊκής Εκδήλωσης, με την οποία θα τεθούν οι βάσεις για μια Διευρωπαϊκή συνεργασία που έχει να ωφελήσει συνολικά τη χώρα μας.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία